ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Magistraților din România vine în sprijinul judecătorilor care au achitat-o pe Mariana Rarinca.
 
Cererea de intervenție în favoarea judecătorilor Risantea Găgescu și Damian Dolache de la Curtea de Apel București, care au achitat-o pe Mariana Rarinca în așa-zisul procesul cu Livia Stanciu, președinta ÎCCJ, într-un dosar de șantaj făcut de DNA - este documentul în posesia căruia au intrat jurnaliștii de la cotidianul.ro.

Documentul are nr. 318 din 15.12.2015 și este semnat chiar de Gabriela Baltag, președinta Asociației Magistraților din România. Este adresat „Secției disciplinare pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii”, acolo unde astăzi, 16.12.2015, este pe rol „judecarea” celor doi judecători ai Curții de Apel care au „îndrăznit” s-o achite pe Mariana Rarinca.

AMR: „Dacă primiți concluziile Inspecției Judiciare, dreptatea are puține șanse să mai triumfe vreodată în România”.
 
Asociația magistraților subliniază prevederile art. 6 din CEDO, considerînd că, în procesul Rarinca vs. Stanciu, judecătorii Risantea Găgescu și Damian Dolache „au procedat la o examinare echitabilă, corectă a cauzei, dar mai ales proporțională, examinare ce a oferit tuturor părților implicate în litigiul garanțiile legii, la cele mai înalte standarde”. De asemenea, AMR consideră că Inspecția Judiciară de pe lîngă CSM „s-a comportat ca o instanță în casație”, afectând „independența și imparțialitatea judecătorilor”!

AMR consideră că acuzațiile aduse celor doi judecători de către Inspecția Judiciară sunt „dintre cele mai ridicole”, acestea fiind „un atentat la vocația fiecărui judecător din această țară de a se „supune legii și conștiinței sale”, o violare evidentă a independenței lui”!
 
Vezi documentul integral pe cotidianul.ro