ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a negat din nou că ar fi printre beneficiarii celor două proiecte de ordonanță privind amnistia și grațierea. Mai mult, el a susținut că oamenii au ieșit în stradă doar pentru că nu vor ca Executivul să țină cont de decizii ale Curții Constituționale.

„Nicio grațiere nu mă poate ajuta pe mine. N-am auzit de la Guvern că vrea să dezincrimineze abuzul în serviciu. Eu așa știam că avem o Curte Constituțională, care a adoptat o deciziei. Dacă trebuie să ieșim în stradă ca să nu punem în acord decizii CCR cu legislația, atunci e și asta o opțiune. Poate CCR a dat acea soluție pentru mine”, a declarat Dragnea, la ieșirea de la Curtea Supremă.

Șeful PSD a insistat că niciuna dintre cele două ordonanțe nu-l avantajează.

Magistrații Curții Constituționale au stabilit că mai multe articole din Codurile Penale sunt neconstituționale, între care și cel care definește abuzul în serviciu. Dragnea dă de înțeles că ordonanțele vizează strict modificarea respectivelor articole, astfel încât ele să devină constituționale, iar oamenii au ieșit în stradă doar pentru că nu vor ca deciziile CCR să fie respectate.

Contrar a ceea ce susține Liviu Dragnea, unul dintre proiectele de OUG prevede dezincriminarea abuzului în serviciu, dacă prejudiciul fixat este mai mic de 200.000 de lei. Într-o astfel de situație se află chiar Dragnea, în cazul său prejudiciul fiind fixat la 108.000 de lei. Practic, dacă Ordonanța ar intra în vigoare, Dragnea ar scăpa de acuzație.

Procesul în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu a început cu o amânare. Magistrații Curții Supreme au stabilit următorul termen de judecată pentru 14 februarie.