ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul-șef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a declarat duminică seară, la Craiova, că inculpatul Gheorghe Dincă a recunoscut, în cadrul anchetei, că a ucis-o pe Alexandra Măceșan, minora din Dobrosloveni, joi 25 iulie, în jurul orei 12:00, după ce a surprins-o cu telefonul în mână și că, ulterior, i-a incinerat corpul, informează Agerpres. Există indicii că a procedat în mod similar și cu cea de-a doua victimă, Luiza Melencu, dispărută în luna aprilie.

„În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că a ucis victima pe 25 iulie, în jurul orei 12:00, la domiciliul său și, ulterior, i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat că a agresat-o suprimându-i viața atunci când a surprins-o cu telefonul în mână. Cu privire la cea de-a doua victimă există indicii că inculpatul a săvârșit același gen de infracțiuni și urmează să ofere detalii în cadrul audierilor reluate de colegii mei acum, la ora 20:00”, a declarat procurorul DIICOT.

Potrivit Georgianei Hosu, Institutul Național de Criminalistică al Poliției Române a transmis raportul privind expertiza genetică judiciară parțială, din care reiese că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât și al inculpatului.

„În cenușa aflată într-un butoi metalic, prin cernere, au fost identificate mai multe fragmente de oase calcinate și dinți de natură umană. Alături de aceste fragmente, au fost găsite trei inele, un lănțișor, alte două fragmente de lănțișoare, o bucată metalică de formă dreptunghiulară, precum și o bucată similară unei monturi de inel ce prezentau urme de ardere. În autoturismul inculpatului a fost găsit, de asemenea, un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei ca aparținând fiicei sale”, a mai declarat procurorul DIICOT duminică la Craiova.

Alexandra Măceșanu, o tânără de 15 ani din comuna Dobrosloveni, județul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal. Aceasta a făcut autostopul și a fost luată cu mașina de Gheorghe Dincă.

În cursul zilei de joi, minora a sunat de trei ori la numărul unic de urgență 112, plângându-se că a fost sechestrată și violată, însă autoritățile nu au reușit să identifice corect locul din care inițiase apelurile telefonice. Anchetatorii au început percheziția domiciliară la locuința bărbatului de 66 de ani din Caracal abia vineri dimineața, 19 ore mai târziu. Criminalul a mărturisit duminică însă că a omorât-o imediat după ce a surprins-o joi vorbind la telefon.