ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În premieră pentru justiția din România, o persoană publică a fost condamnată să plătească daune morale unei alte persoane pe care a acuzat-o că face „jocurile Rusiei”.
 
Este vorba despre Ludovic Orban, cel care a fost condamnat de instanță să-i plătească 20.000 de lei lui Iulian Iancu, după ce liderul PNL nu a putut demonstra în instanță că deputatul PSD este „omul Gazprom”. Decizia nu este definitivă și Orban a anunțat că va face apel.

„După ani de zile în care această minciună a circulat în spațiul public, m-am hotărât în sfârșit să reacționez și să demonstrez în instanță lipsa de adevăr a acestor acuzații. Această hotărâre a instanței arată lipsa de responsabilitate a unor oameni politici care rostogolesc știri false și neadevăruri în spațiul public pentru a câștiga capital politic sau alte avantaje. Sper ca această demonstrație fiind făcută să-i descurajeze pe cei care aleg această cale a minciunii în viața publică.”, a spus Iulian Iancu.

Pe portalul instanțelor de judecată se afirmă:      

„Admite în parte cererea formulată de reclamantul Iancu Iulian împotriva pârâtului Orban Ludovic. Obligă pe pârât către reclamant la plata sumei de 20000 lei daune morale. Obligă pe pârât către reclamant la plata sumei de 100 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea privind calea de atac se depune la Tribunalul București. Pronunțată în ședință publică astăzi, 21 01 2019”.

Orban a afirmat că va furniza dovezile Curții.

„Voi face apel și voi prezenta documente suplimentare. Practic, eu am făcut o declarație politică legată de domnul Iancu, că e omul Gazprom-ului, în condițiile în care e un lucru recunoscut de el, că a avut o relație specială cu Gazprom. Eu am considerat că fiind declarații politice, nu am vrut să aduc toate argumentele și toate documentele și toate dovezile, dar acum le voi furniza. Voi face apel și voi prezenta toate informațiile pe care le am”, a declarat Ludovic Orban pentru Mediafax.