ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat ieri seară despre faptul că Direcția Națională Anticorupție (DNA) nu a finalizat nicio anchetă despre defrișările ilegale din România, informează ecopolitic.

Răspunsul președintelui a fost acela că a crezut declarațiile fostului ministru Doina Pană, care a spus la un moment dat că situația defrișărilor s-a îmbunătățit.
 
Iată dialogul dintre președinte și jurnalist:

Jurnalist ecopolitic.ro: Dumneavoastră ați afirmat că sunteți mulțumit de activitatea DNA. Legat de activitatea DNA, dumneavoastră, în decursul acestor ani, ați venit și cu o Strategie Națională de Apărare, în care ați inclus problema defrișărilor. Tot la fel de bună este activitatea DNA în momentul în care, de atâția ani, se discută, există plângeri la nivelul Direcției Naționale Anticorupție și nu există niciun dosar legat de tăierile ilegale, de tot ce înseamnă această problemă la nivel național?

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Îmi amintesc de o afirmație a doamnei ministru Pană, înainte să plece din motive de sănătate de la minister, că lucrurile au luat o turnură foarte pozitivă și că aceste defrișări ilegale sunt sub control și datorită legii promovate de domnia sa. Am luat aceste chestiuni de bune.
 
Presa a dezvăluit acum mai mulți ani legăturile dintre președintele Iohannis și conducerea firmei austriece Schweighofer, unul dintre cei mai mari prelucrători de lemn din România. România Curată arăta că președintele și-a însușit argumentele exploatatorilor de lemn în dezbaterea despre Codul Silvic.

Klaus Iohannis a negat că ar exista vreun conflict de interese.