ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, formată din studenţi din anii III şi IV din cadrul Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene, a obţinut premiul întâi la cea de a X-a ediţie a Concursului de Arbitraj Internaţional de la Paris.

CAIP s-a desfăşurat în perioada 18-20 mai 2015 în capitala Franței, iar participanți au fost aproximativ 40 de echipe de studenți, conform infoub.unibuc.ro, citat de b1.ro.

Echipa a fost formată din Maria-Iulia Ariciu, Andreea-Paula Armanu (pledant), Monica Simona Corchiș și Andreea Ioana Vezeteu (pledant), iar antrenorii au fost Bogdan Mărculeț și George Trantea, partenerii coodonatori ai French Desk din cadrul Niculeasa Law Office.

CAIP este cel mai mare concurs de arbitraj international francofon, organizat de Camera Internaţională de Comerţ de la Paris (ICC) şi de École de Droit din cadrul Sciences Po, în parteneriat cu societatea de avocatură Clifford Chance, editura Lamy-Wolters Kluwer şi Grupul TOTAL.

Înainte de intrarea în finală, echipa de la București a înfruntat studenți în ultimul an de master, dar și avocați stagiari. În ultima etapă, românii au pledat împotriva echipei Universităţii Dauphine.