ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Şoferii se dovedesc tot mai uniţi în fata amenzilor. Dacă până acum, cu un flash îi avertizau pe colegii din trafic că urmează un radar, mai nou, au creat pe Facebook mai multe comunităţi care să-i pună în gardă şi să-i scape de sancţiuni.

Eficiente rămân şi staţiile prin care şoferii comunică între ei, dar şi aplicaţiile de pe telefon.
Şoferii care au plecat marţi la drum din Timişoara până la Arad şi sunt membri ai unui grup de pe Facebook au aflat că pe o distanţă de 60 de kilometri îi pândesc "3 ceasuri rele".

21.000 de şoferi, membri ai comunităţii virtuale, se informează zilnic folosind grupul de pe Facebook. Aşa au scăpat zeci de şoferi de amenzile mari pentru depăşirea vitezei, potrivit protv.ro. Cei care întâlnesc în drumul lor un radar postează pe grup un mesaj sau o fotografie. Alţi şoferi care circulă în aceeaşi zonă şi văd din nou echipajul postează o actualizare printr-un comentariu.

8.000 de utilizatori s-au abonat şi la informaţiile unui grup de acelaşi fel din Arad. Cei care nu au cont pe Facebook au rămas la vechile metode: detectorul de radar sau staţiile prin care şoferii se avertizează unii pe alţii în timp real.
 
"Şofer: N-am cont de Facebook. Dacă respecţi legea, ar trebui să fie bine.
Reporter: Dvs aţi picat în plasa radarului?
Şofer:  De fiecare dată. Cu toate că am şi detector.
Reporter: Viteze mari?
Şofer: Aşa, nu exagerate, dar peste".

Deşi aceste metode noi de avertizare între şoferi sunt legale, poliţiştii le atrag atenţia că nu au voie să folosească telefonul când sunt la volan..