ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mare anunț mare! Lume, lume, vino și vezi! Cea mai bombă știre dintre toate știrile bombă:

Vaccinul anti-COVID-19 a fost realizat la Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara!

Vestea aceasta a CUTREMURAT sensibilitatea profundă a mass-mediei „românești” care a izbucnit în preluări entuziaste.
„Avem vaccinul împotriva COVID-19„, citează un titlu.  „Centrul de cercetare din Timișoara, Oncogen, anunță că a finalizat un vaccin împotriva noului coronavirus”, anunță alt titlu. „România are vaccinul împotriva COVID-19!„, urlă altul. Etc.

O minciună generalizată, rușinoasă, nedemnă. Dar care lămurește câteva lucruri.

Înainte, voi explica de ce este o minciună rușinoasă și nedemnă. Generalizată este prin amintitele titluri, sper că e limpede.
Este o minciună pentru că vaccinul este doar în faza de încheiere… a pregătirii pentru testarea de laborator. Altfel spus, doar începe testarea de laborator. Până la testarea pe oameni mai este, iar până la punerea pe piață și mai mult. NU avem vaccinul împotriva COVID-19! Avem doar o speranță că încercarea Oncogen ar putea avea succes.

Ce lucruri lămurește această nouă campanie mediatică de manipulare? 

1. Că propaganda ce acuză Statele Unite ale Americii că ar fi produs virusul SARS-CoV-2, sub pretextul că „altfel nu aveau cum să realizeze un vaccin atât de repede” este aberantă. Iată, la nici trei săptămâni după începerea testării vaccinului american începe și testarea vaccinului românesc. Și, între noi fie vorba, au început asemenea testări și în alte părți. Tehnologia a avansat, simulările virtuale sunt incredibil de complexe și ajută enorm în cercetare etc., etc. Și anunțurile se dau în faze de realizare a vaccinului în care altădată s-ar fi tăcut. Pentru că testarea poate dovedi că vaccinul este un eșec…
 
 

Tabelul 2 din raportul oficial privind tratamentul COVID-19 cu hidroxiclorochină și azitromicină (Gautret et al. 2020)

2. Că motivul blocării tratamentului cu hidroxiclorochină și azitromicină este, așa cum am bănuit, dorința promovării vaccinurilor anti-COVID-19. Este evident că un tratament care se dă bolnavilor aduce venituri mult mai mici decât un vaccin impus întregii populații. Diferența este de miliarde de dolari. Așa că în locul unui tratament descris de 13 (treisprezece) ani se preferă vaccinuri aproape netestate (un timp de testare mai mic de doi ani este neconcludent).

Dar de ce spun că această campanie de presă dovedește rea intenție?
Pentru că se folosește o dublă măsură: un vaccin netestat este anunțat cu entuziasm teribil, un tratament cu medicamente consacrate și testat este denigrat sau ignorat.

Mass-media pune constant accentul pe vaccin ca pe o speranță și pe tratamente ca fără speranță. Și asta spune totul din punctul meu de vedere.

Dar cetățenii, desigur, își îndeplinesc datoria comunistă de a avea deplină încredere în luminata clasă conducătoare, în măreții cârmaci care cu părintească grijă îi storc nu doar de bani, ci și de ultima picătură de libertate și rațiune.

Mihai-Andrei Aldea

P.S. În urmă cu aproape două decenii mă oprește un domn din parohie, străin de Biserică, să îmi spună ceva. După ce îi înjură pe politicieni și televiziunile lor îmi dă „o veste trăznet”. Îl ascult și îmi dau seama că este o aberație mediatică, din cele încropite pentru a face rating atunci când nu au ce da pe post. Și îl întreb cum poate să creadă așa ceva. „Am văzut la televizor!” – îmi spune el, cumva jignit că pun la îndoială vestea. „Păi nu ai spus acum câteva minute că televiziunea minte?”. Dă din cap: „Da, televiziunile mint de îngheață apele!”. „Atunci cum de crezi în vestea asta?”. Se uită la mine mirat și puțin îngrijorat de prostia mea: „A spus la televizor!”

P.P.S. Titlul folosit de mine este un exemplu tipic de titlu obișnuit în mass-media… de azi.