ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au trecut 11 zile de când postul național de televiziune "Nașul TV" nu mai difuzează decât emisiuni în reluare, și nici acelea integrale, cenzurate după bunul plac al persoanelor ce au ocupat MANU MILITARI redacția televiziunii și spațiile adiacente, situate în Casa Presei (libere). ActiveNews a consemnat încă din data de 13 octombrie părerea unui militar expert în acțiunile de anti-terorism și contra-terorism după preluarea cu forța al unui post național de televiziune, acțiune extrem de violentă ce nu găsea în ochii dumnealui justificare legală.

În dimineața zilei de 12 octombrie, redactorii postului de televiziune nu au mai putut intra în sediul televiziunii, fiind ținuți pe la uși de către angajații firmei de pază numită COSEPA, firmă angajată și plătită de către Radu MORARU, acționar majoritar și fondator al postului de televiziune. Această firmă a devenit trist celebră odată cu protejarea mai „în forță" a Președintelui Camerei Deputaților Liviu DRAGNEA, atunci când acesta părăsea sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție după audierea dumnealui în calitate de inculpat într-un dosar penal foarte puțin glorios, ceva salarii plătite abuziv din fondurile publice unor persoane care nu au dat câțiva ani pe la serviciu, punându-și în schimb talentul în slujba PSD-ului.

Angajații COSEPA (pentru unii mumă, pentru alții ciumă), fiind plătiți să păzească platourile televiziunii în absența personalului, au schimbat încuietorile ușilor, s-au baricadat înăuntru și au ținut pe la uși atât redactorii cât și fondatorul „Nașul TV”, Radu MORARU. Au mai ținut la uși și echipajele de Poliție, solicitate de către "Naș" prin 112. Poliția a plecat cum a venit, lăsând toată aparatura unui post de televiziune ce emite la nivel național pe mâna unor persoane care nu au nici o răspundere legală, fiind în cel mai bun caz asociați minoritari la „Nașul TV”. Radu MORARU -care poartă responsabilitatea legală a emisiei și al conținutului emisiunilor- fiind lăsat să zgârie ușa propriilor studiouri din data de 12 octombrie.

Deoarece simpla posibilitate a unei situații atât de absurde crează un sentiment de acută insecuritate oricărui om, l-am contactat pe Radu MORARU pentru a încerca să aflăm cum percepe un om de presă această situație atunci când este direct implicat, ce s-a întâmplat de atunci și cât de protejat se simte, făcând parte din "a patra putere în Stat", presa.

ActiveNews: De peste 11 zile nu mai puteți folosi sediul televiziunii "Nașul TV", accesul fiindu-vă interzis de firma de pază pe care o plăteați tocmai pentru a vă proteja de infractori. Ați chemat Poliția imediat ce ați constatat acest lucru, cum a reacționat ?

Radu MORARU : Firma de pază s-a răsucit și s-a dat cu teroriștii. Poliția s-a dovedit total impotentă. S-a făcut că lucrează ! Dacă își făcea datoria, firma de pază era scoasă din joc în 5 minute. Voi dezvălui curând că Poliția a fost pe mână cu teroriștii.

În cât timp ați reușit să ajungeți în fața unui judecător? Care a fost rezultatul ?
 
Încă nu ne-a chemat nici un Judecător. Totul trenează! De parcă s-a furat un covrig și nu Televiziunea Liberă, cu milioane de fani !

La ce instituții ați depus plângere penală? Au adoptat vreo măsură de urgență pentru a restabili situația anterioară infracțiunii ?

Am depus plângeri penale la Poliție, încă de acum 4 luni, la DNA și DIICOT ! Am depus și Ordonanțe Președințiale ! Una dintre ele a primit termen în Noiembrie !!! Cealaltă nu are termen !!! Și mai avem două Ordonanțe în lucru !
 
În orice republică bananieră care se respectă, când vine pofta unor mici „Napoleoni" locali să preia puterea, ocupă un post de televiziune, se baricadează acolo și încep "loviluția". Motiv pentru care, în țările mai civilizate (sau mai prudente), un post de televiziune (oricât de mic, chiar și local) beneficiază de o protecție sporită din partea autorităților. Pe dumneavoastră cine v-a protejat ?

NAȘUL TV nu este protejat de nimeni din Statul Român! Dar suntem săpați de Statul Mafiot de vreo câțiva ani ! Uneori mă și întreb dacă nu cumva STATUL ROMÂN = STATUL MAFIOT ?

Ce veți face dacă se apucă ocupanții studioului "Nașul TV" să cheme lumea la tot felul de acțiuni trăznite ?

Eu nu mai răspund de ce se întâmplă la NAȘUL TV din data de 12 Octombrie 2017 ! Deși eu plătesc taxele la ANAF ! Pe 16 Octombrie 2017 am plătit 230 de milioane de lei la ANAF ! Altfel se închidea Televiziunea Liberă ! Care, culmea, NU MAI ESTE LIBERĂ ! E a Teroriștilor !

Mi-ați spus la telefon că sunteți răgușit fiindcă de peste 10 zile sunteți nevoit să vorbiți încontinuu. Începeți să vedeți luminița din capătul tunelului sau vă simțiți ca în „Aliens”, în spațiu poți striga cât vrei, oricum nu te aude nimeni ?

Eu sunt un optimist incurabil. Voi câștiga din nou! Și îi voi face pe Teroriști să plătească la maxim! Chiar dacă Statul Mafiot și Statul Roman ar fi împotriva mea și a colegilor și acționarilor majoritari !

Se spune îndeobște că presa este a patra putere în Stat. Dacă tocmind o firmă de pază poți pune lacătul pe ușă unei televiziuni naționale, nu poate oricine să se trezească zgâriind la propria ușă sub privirea înțelegătoare a Poliției ?

Presa este varză de mulți ani. Televiziunea Liberă, NAȘUL TV, era un fel de luminiță de la capătul întunericului ! De aceea Teroriștii au stins Lumina! Dar VOM REVENI ! Cu sau fără Poliția Română care s-a făcut de râs !

Ce ne îndemnați pe noi -cetățenii, investitorii- să facem pentru a preîntâmpina astfel de situații ? Să ne încuiem în case, în sediile firmelor ?

Le-am spus tuturor Românilor, cetățeni sau patroni, să fie cu ochii în patru pe proprietățile lor! Fiindcă Statul Român este impotent, laș sau trădător în fața Statului Mafiot !

Ați mai recomanda cuiva să dea bani buni unei firme de pază după ce ați pățit ?

Radu MORARU : Nicio firmă de pază nu mai este de încredere după ce firma noastră de pază, COSEPA, ne-a vândut pe loc Teroriștilor ! Printr-o șmecherie ieftină, de borfași de cartier !


După acest interviu, concluziile sunt sumbre. Guvernanții noștri țin morțiș să schimbe pe repede-înainte Legile Justiției, dar nu sunt deloc preocupați de rezolvarea urgentă a unor situații ce nu suferă amânare, precum cazul expus mai sus. „Organele" Statului asistă cu nepăsare la abuzul unui ziarist împiedicat să-și desfășoare activitatea, ale cărui localuri (pentru care tot el plătește) sunt ocupate fără altă justificare decât legea FORȚEI. Fluturând o vagă hotărâre de instanță (care poate fi atacată cu apel) și care nu are nici o relevanță asupra folosirii sediului, proprietății emisiunilor, dreptului de a-și desfășura activitatea, angajații unei firme de pază interzic unui număr mare de jurnaliști să-și desfășoare emisiunile, să onoreze contractele de publicitate.

Cu toate că în Noul Cod de Procedură Civilă termenele pentru cauzele urgente sunt de ordinul ORELOR, cel mult de la o zi la alta (nicidecum din octombrie în noiembrie), cu toate că Parchetul are posibilitatea de a adopta prin ordonanță urgentă orice măsură pentru limitarea prejudiciului ce decurge dintr-o infracțiune, aceste drepturi rămân teoretice și iluzorii. Da, există, sunt prevăzute, dar pentru a obține respectarea lor, precum putem constata, calitatea de ziarist nu-l ajută nicidecum pe un om în casa -sediul firmei- căruia s-au instalat persoane străine ce-i interzic apoi accesul, sub privirea impasibilă a autorităților.

Suntem cu toții zilnic brutalizați de către un șmecher sau altul care are "relații" fix la polițistul, procurorul care ar trebui să ne protejeze de abuzuri. Știind că un simplu telefon este suficient pentru a îngropa o plângere penală sub un teanc prăfuit de dosare, ÎȘI PERMIT. 

Nu înțeleg însă de ce le permitem noi, colegii de breaslă, în loc de a scrie zilnic despre colegii ce nu pot intra în propriile studiouri să-și facă meseria, cu pumnii strânși, tăcem din gură. În loc de a face cu rândul zi și noapte pentru a lua interviuri (filmând ușa închisă) celor ce ocupă studiourile unui coleg, găsim alte preocupări. Pesemne avem impresia că NOUĂ nu ni se poate întâmpla așa ceva. 

Sunt desigur multe subiecte "fierbinți", dar împiedicarea unui ziarist de a-și face treaba ar trebui să fie -pentru noi- un grav semnal de alarmă. Să ne gândim totuși că oricare redacție ar putea fi mâine ocupată pe aceeași rețetă.

Ne place ?