ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stațiile RATB și Metrorex sunt împânzite cu reclame agresive la un film american interzis minorilor sub 15 ani. Mai precis, este vorba despre „Interzis la...sex”, (Blockers - titlul original) o peliculă cu scene de nuditate explicite.

Conform evaluării Centrului Național al Cinematografiei, filmul este N-15, adică nerecomandat minorilor sub 15 ani. Cu toate acestea, reclama este dispusă în stațiile și mașinile RATB, precum și în stațiile Metrorex, adică pe unde circulă frecvent exact persoanele cărora le este „nerecomandată” vizionarea filmului.

În Statele Unite, filmul are ratingul „R”, care înseamnă că pelicula conține scene doar pentru adulți, limbaj violent sau licențios, nuditate sexuală, abuz de droguri. Exact cazul filmului „Interzis la Sex”.

„Cum îi explic băiețelului meu de 6-7 ani toată discuția asta, astfel încât să înțeleagă despre ce este vorba fără să ajungă să vadă din curiozitate ce chiar autoritățile statului afirmă că nu-i e recomandabil? Unde este responsabilitatea socială a RATB, Metrorex, a autorităților locale?”, ne-a scris unul dintre părinți, Eugen Șeicaru. Acesta este doar unul dintre mesajele primite la adresa redacției.

ActiveNews a cerut un punct de vedere din partea RATB și Metrorex, care nu a sosit până la ora publicării acestui articol.