ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Zeci de mii de persoane” au luat parte la un miting organizat de către „extrema-dreaptă” în Polonia, scriu mai toate jurnalele și siteurile de „știri” despre marșul desfășurat duminică la Varșovia, cu ocazia Zilei Independenței. 

Iată cum a sunat știrea de pe Digi 24:

 „Marș de amploare al extremei-drepte din Polonia, de Ziua Independenței. 60.000 de oameni au ieșit pe străzile Varșoviei, pentru a apăra valorile creștine. Organizat sub sloganul „Îl vrem pe Dumnezeu!”, marșul a adunat polonezi care se opun migrației și politicilor proeuropene.
 

Protestatarii, mulți dintre ei antisemiți și antimusulmani, au promis că vor apăra țara de orice amenințare externă. Eu au mărșăluit prin oraș cu făclii și drapele, supravegheații îndeaproape de poliție”.
 
 
Cu alte cuvinte, Digi 24 afirmă că toți apărătorii valorilor creștine reprezintă extrema-dreaptă, asimilată cu fascismul și nazismul. Mai mult, știrea afirmă că acei 60.000 de oameni erau „protestatari”, „antisemiți și antimusulmani”. Protestau împotriva a ce? Sau a cui? Era un marș dedicat unei sărbători naționale. Mai mult,  arătând încă o dată că deontologia se plimbă cu capul spart prin redacția Digi 24, „știriștii” afirmă că „mulți” dintre cei 60.000 erau „antisemiți și antimusulmani”. De unde știu domnii de la Digi? Conform căror sondaje de opinie realizate în timpul marșului?


Evident, aceste surse nu există, fiind doar stereotipiile marxiste care domină redacția Digi 24 de o bucată de vreme încoace. Nici măcar presa internațională nu și-a permis să facă asemenea generalizări grosolane. De altfel, chiar dacă nu iese din corectitudinea politică dominantă, cei de la The Telegraph scriu că participanții au fost foarte diverși: de la tineri la bătrâni, de la familii la suporteri ai echipelor de fotbal. Este de domeniul evidenței că nu poți controla fiecare participant la un marș public la care participă zeci de de mii de oameni. Dar este și de domeniul mârșăviei intelectuale și profesionale să iei excepția să o transformi în regulă.
 
Un studiu atent al fotografiilor de la marș surprinde instantanee numeroase cu mesaje pro familie, pro viață, dar și bannere cu chipul lui Iisus Hristos. De altfel, Ministrul de Interne al Executivului Polonez a numit manifestația drept „o priveliște minunată: Suntem mândri că atât de mulți polonezi au decis să ia parte la o sărbătorire a Zilei Independenței”. Cu alte cuvinte, Digi 24 afirmă că Ministrul de Interne polonez, Mariusz Blaszczak, este un extremist de dreapta și un antisemit. Nu? 
 
La această întrebare să răspundă deontologii.
 
Iată câteva instantanee de la marșul de „Ziua Independenței”: