ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Sabin Orcan de la B1 TV a lansat un atac deosebit de dur la adresa siteului Hotnews şi a lui Dan Tăpălagă, editor coordonator al portalului de presă. Aceasta s-a întâmplat după ce Tăpălagă a reacţionat la dezvăluirea lui Orcan, cum că Mugur Isărescu ar fi fost agent al Securităţii comuniste.
 
Dan Tăpălagă a publicat un articol în care susţine că acuzaţiile la adresa lui Mugur Isărescu, despre al cărui trecut recunoaşte că "are umbrele lui”, ar fi apărut doar pentru că guvernatorul BNR s-ar fi opus noului Cod fiscal. 

"I-am supărat rău de tot pe băieții cu ochi albaștri... Nuuu, nu la Dan Tăpălagă mă refer! El e doar teleghidat. La mintea lui, l-am deconspirat pe Isărescu pentru că m-au pus Oancea, Ponta, Băsescu, Voiculescu, Ghiță etc. Ce mai, o conspirație generală! Deși, fie vorba între noi, la ce o să dezvălui diseară și în zilele următoare, s-ar putea să-și muște mânuțele cu care a scris textul ăsta mizerabil.

Până una-alta, remarc un paradox care ne arată logica precară a celor care gândesc doar în alb și negru. Dacă îl acuz pe Isărescu de colaborare cu Securitatea, o fac musai la comandă. Sau, mai grav, sunt de partea adversarilor săi politici, care sunt, nu-i așa, niște corupți și niște securiști ei înșiși. Dar dacă unii ca Tăpălagă sar să-i ia apărarea, ca la un semn, nu care cumva să-i bănuim că sunt acoperiți. Uite, îi fac o favoare: eu, spre deosebire de Cristoiu și de alții, nu-l cred acoperit. Eu cred că este cât se poate de descoperit!

P.S. Numai atât puteți, tovarășu' ofițer Mugurel? O amenințare cu proces și daune civile într-un articolaș de tip reacție rapidă? Brrr, tremur deja de frică...”, a scris, marţi, jurnalistul Sabin Orcan pe facebook.

Miercuri, Orcan a revenit cu o nouă postare acidă la adresa lui Tăpălagă:

""După ce ieri şi-a deşertat găleata cu fiere, acuzându-mă că fac jocurile lui Ponta când spun că Isărescu a fost ofiţer acoperit, azi marele deontolog Tăpălagă tace mâlc. Ai zice că a adormit în planton.

Niciun cuvinţel despre deconspirarea lui tata-socru. Nici măcar o ştire mică, la rubrica diverse.

Pe Ilie Sârbu, fost agent al Securităţii lui Ceauşescu, nu mai simte nevoia să-l apere. Nici pe ginerică Victor Ponta sau pe amicul Sebi Ghiţă, despre care am afirmat aseară răspicat că sunt "fantome" pe stil nou. Unul la SIE, celălalt la SRI.

Curat deontologie, să trăiţi!

P.S. O întrebare nevinovată: oare câţi bani o fi încasat Hotnews din contractele de publicitate cu B.N.R.? Sunt sigur că ele nu au influenţat cu nimic opiniile editorialiştilor care împart lumea în alb şi negru... ",