ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Postul ABC News a fost prins folosind o înregistrare veche de doi ani pentru a ilustra presupusul măcel al Armatei Turciei asupra kurzilor din nord-estul Siriei, ulterior retragerii forțelor SUA din regiune. Mai târziu, în cursul zilei de luni, canalul american de știri a recunoscut că s-a folosit de o filmare falsă și a înlăturat-o, adăugând că „regretă eroarea”, potrivit ZeroHedge.com

Conform sursei citate, descrierea filmării postate și apoi șterse de ABC News era următoarea: „Acest material video pare să surprindă Armata Turciei bombardând civilii kurzi dintr-un oraș de la granița siriană. Kurzii, care au luptat alături de SUA împotriva ISIS, raportează în prezent atrocitățile comise de luptătorii susținuți de Turcia tocmai împotriva acelor aliați (ai SUA, n.r)”.
 
Pagina ZeroHedge.com a pus una lângă alta știrea difuzată de ABC News despre lovituri militare turce contra kurzilor din Siria și filmarea folosită ca ilustrație, dovedită a fi de la un poligon de trageri din Kentucky, SUA, din 2017.
 
„Rectificare: Am retras materialul video difuzat duminică la emisiunile World News Tonight și Good Morning America în această dimineață, care părea a fi de la frontiera siriană, imediat după ridicarea unor semne de întrebare asupra acurateții materialului. ABC News regretă eroarea”, a scris ABC News luni pe Twitter.