ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un document publicat de mai multe site-uri și a cărui proveniență pare a fi ANAF arată că RiseProjet, site cunoscut pentru anchetele legate de corupție pe care le dezvăluie, primește bani de la Ministerul de Externe din Olanda.

Astfel, se pare că există două contracte de cesiune de drepturi de autor, fiecare în valoare de 7.200 euro, încheiate cu Attila Biro și Alina Moscalu, finanțate pe un proiect despre „spălarea banilor”.

Olanda este vocea cea mai dură din întreaga Uniune Europeană care se opune intrării României în spațiul Schengen, cel mai des argument invocat fiind cel al corupției.

Astfel, se poate trage concluzia că Olanda plătește pentru ca ziariști din România să scrie despre corupția din țara noastră, apoi aceste anchete sunt folosite drept argumente pentru stoparea intrării în spațiul Schengen.


Un alt finanțator al RiseProject este George Soros, prin fundațiile pe care le deține în România.

„Cum poate fi descrisă mai fidel trădarea decât prin furnizarea contra cost, către un guvern străin solicitant, de instrumente care contravin și sunt folosite împotriva interesului național al statutului tău?”, se întreabă jurnalistul Sorin Faur,