ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Cumpănașu, Președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României și realizator TV, face și o dezvăluire gravă despre unii ambasadori din Uniunea Europeană care s-ar face vinovați de un trafic de influență direct la Guvern.

„Sunt ambasadori pe care eu îi consider indezirabili. Nu o să le dau numele. Atâta timp cât există țări și ambasadori care fac trafic de influență... sigur mediul diplomatic nu poate fi sancționat, pentru că au imunitate, dar fac trafic de influență și pun în brațe miniștrilor români hotărâri de guvern scrise deja, cu tot cu avizatori, cu adresă oficială, cu privire la scutiri și avantaje pentru companii din statele respective... Nu pot și nu-i voi mai invita niciodată. Sunt ambasadori importanți din UE care, din păcate, fac aceste lucruri. Ultima și cea mai gravă chestiune este această inițiativă de a trimite hotărâri gata redactate, cu antentul Guvernului, doar să fie aprobate în Guvern. Hotărâre de Guvern tradusă în română și engleză în care se spunea că acele companii trebuie să fie scutite...”, a spus Alexandru Cumpănașu pentru Știri pe surse.

Acesta a spus că atunci când se va adopta va da numele ambasadorului și va face public documentul, pentru că nu este clasificat, adăugând însă că nu crede că Mihai Tudose va accepta așa ceva.

„Pot să vă spun un singur lucru: când se va adopta, voi da numele ambasadorului și voi face public documentul, pentru că nu este clasificat. Dar este extrem de grav. Eu nu cred că Tudose va accepta așa ceva, iar miniștrii respectivi, dacă inițiază asemenea hotărâri, încalcă grav legea.”, a mai spus Cumpănașu.

Alexandru Cumpănașu, fost până în luna decembrie 2017 la Realitatea TV, cu emisiunea „Ambasador”, s-a mutat la Antena 3.