ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu crede că președintele și șeful Guvernului pun la cale "un nou proiect post Colectiv", iar scopul planului ar fi desemnarea lui Dacian Cioloș, pentru un nou mandat de premier. Președintele Senatului a mai spus că instalarea guvernului tehnocrat, ca urmare a protestelor după tragedia din Colectiv, ar trebui anchetată.

În fața primarilor și prefecților care fac parte din ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a spus că președintele încearcă să-l mențină la Palatul Victoria pe Dacian Cioloș și după alegeri.

„Președintele și instituțiile de forță se pregătesc să pună în mișcare un nou plan post Colectiv. Un nou proiect post Colectiv. Pentru cei dintre dumneavoastră care mai au anumite îndoieli legate de planul Cotrocenilor și al instituțiilor de forță, vreau să vi le risipesc eu. Ceea ce se încearcă în acest moment, după cum vedeți, este forțarea numirii lui Dacian Cioloș ca viitor premier, pentru încă un mandat, cu sprijinul parlamentarilor de la PNL”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, copreședintele ALDE, conform Digi 24.

Imediat după drama de la clubul Colectiv în care au murit 64 de oameni, în București și în marile orașe, zeci de mii de persoane au ieșit în stradă. În urma acestor protesteste, guvernul Ponta a demisionat.

Soluția găsită de politicieni, ca răspuns la mișcările de stradă a fost numirea unui Cabinet tehnocrat. La aproape un an distanță, Călin Popescu Tăriceanu cere o anchetă a acelor evenimente.

„Care este rezultatul acestei evoluțíi nefericite? România a devenit ostatica unui grup care a preluat puterea într-un mod care va trebui cercetat în viitor de autoritățile judiciare”, a mai spus Tăriceanu.

Acest lucru ar urma să se întâmple, în viziunea președintelui Senatului, după alegerile din 11 decembrie.