ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, critică declarația ministrului de Justiție, Raluca Prună, prin care o repropune pe Laura Codruța Kovesi ca șef al DNA. 

Șeful Senatului susține că ministrul de Justiție a încălcat legea prin acest anunț deoarece o astfel de decizie poate fi luată doar după o procedură de selecție.

”Rămân foarte surprins pentru că mă așteptam ca o astfel de nominalizare să se faca în baza legii. Legea ce spune? Că trebuie făcută o procedură de selecție, care presupune depunerea unor candidaturi. Nu am auzit așa ceva, deci doamna Prună, în calitate de ministru al Justiției, încalcă, cu bună știință, legea și anunță, într-o ședință festivă, desemnarea, ca un fel de încununare a activității”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, conform B1.ro.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a criticat bilanțul șefei DNA pe care l-a calificat drept ”triumfalist" și "deplasat” și a susținut că acțiunile procurorilor nu ar trebui să se bazeze pe suportul opiniei publice. 
 
Raluca Prună a declarat, joi, la ședința de bilanț a DNA, că va lua act de performanța realizată de Direcția Națională Anticorupție și o va reînvesti pe Laura Codruța Kovesi la șefia DNA.

"Trebuie să ne asigurăm că DNA are un cadru instituțional stabil, în care performanță, inclusiv cea managerială, este recunoscută. Ca ministru al Justiției,  înțeleg să iau act de performanța susținută a DNA și să aplic dispozițiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului șef DNA", a declarat ministrul Justitiei.