ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Dacian Cioloș i-a răspuns, sâmbătă, pe Facebook, unei persoane care i-a cerut să se întoarcă la Bruxelles, transmițându-i să nu aibă nicio grijă, pentru că nu pleacă nicăieri și adăugând că mai are treabă aici.

El i-a răspuns și unei doamne care i-a atras atenția că în învățământ se cer în continuare copii legalizate, premierul arătând că ”reflexele proaste se schimbă mai lent decât deciziile”.

 Primul comentariu la care a reacționat primul-ministru a fost al unui tânăr care i-a scris: ”Mergeți înapoi la Bruxelles!”.

Dacian Cioloș i-a răspuns: ”Nicio grijă, nu merg nicăieri. Mai am treabă aici”.

Premierul i-a răspuns și unei doamne care i-a reclamat că în învățământ se cer în continuare copii legalizate și că nu se simplifică deloc procedurile, din contră.

Dacian Cioloș a întrebat-o unde anume s-a întâmplat acest lucru și a adăugat că ”ministrul a dat deja Ordin pentru schimbarea procedurii”.

”Puteți refuza să dați copie legalizată și să-i trimiteți pe cei care vă cer asta la ministru. Din păcate, reflexele noastre proaste se schimbă mai lent decât deciziile”, a mai spus prim-ministrul.  

Comentariile premierului au fost făcute la o postare a sa referitoare la deciziile Executivului privind debirocratizarea.

”La numai două luni de la adoptarea primului pachet pentru simplificare, începem să vedem primele rezultate: mai puține documente pe care oamenii trebuie să le aducă la instituții, mai puține drumuri la ghișee, mai puține cheltuieli. Am discutat ieri cu miniștrii în cadrul unei ședințe de Guvern suplimentare despre progresele făcute, pentru că există progrese in mai multe domenii: eliminarea cerinței de depunere a copiilor legalizate după documente, acceptarea copiei după buletin în format electronic, solicitarea cazierului de către instituții direct unităților de poliție”, a scris Cioloș.