ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat că nu a luat în calcul varianta alegerilor anticipate, adăugând că stabilitatea țării este importantă.

Întrebată duminică de jurnaliști, cu prilejul unei vizite la Complexul Multifuncțional Caraiman, dacă a luat în calcul varianta alegerilor anticipate, ea a răspuns: „Nu am luat. Pentru noi este importantă stabilitatea României. Într-un an și opt luni cât am fost premierul României am vorbit întotdeauna de stabilitate, de consens și ceea ce este mai important pentru oameni. Vedem că nu au reușit încă să vină cu un program de guvernare, cu un Guvern, vorbesc de anticipate, deci nu vorbesc de nimic care să creeze un val de credibilitate pe plan extern și cred că acest lucru nu este constructiv pentru români și România. Noi suntem pregătiți să mergem și în anticipate, dacă acest lucru se dorește".

Liderul PSD a afirmat că nu ar demara alegeri anticipate dacă va câștiga alegerile prezidențiale. „Dacă ajung la Palatul Cotroceni - îmi doresc să ajung acolo - voi aduce liniște în țară și echilibru și consens și voi fi un președinte al românilor, nu voi împărți România între buni și răi, între Guvernul meu și ceilalți", a precizat Viorica Dăncilă, întrebată pe acest subiect.

Ea a menționat că va desemna un premier din rândul partidului care va face majoritatea în Parlament. Dăncilă a susținut că, în prezent, a fost formată "o majoritate a interesului electoral".

„Văd că cele șase formațiuni se ceartă între ele, au găsit consens doar cum să facă rău acestei țări, dar când să facă ceva constructiv pentru oameni nu reușesc consensul. (...) Statele membre privesc către România și vor să vadă ce facem aici. În loc să negociem pentru politica agricolă comună, pentru politica de coeziune, se discută cadrul financiar multianual la Bruxelles, noi avem un președinte care e interesat doar să câștige alegerile și după el potopul", a adăugat Dăncilă.