ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile de la București intenționează să promoveze o parte din elementele strategiei de dezvoltare elaborată de către guvernul conservator de la Varșovia, informează un articol publicat în cotidianul polonez Rzeczpospolita.

Printre măsurile de care sunt interesate autoritățile române se află reglementările care simplifică demararea unei afaceri, precum și un program de sprijinire a inovației. De asemenea, România intenționează să înființeze un fond suveran de investiții, după modelul Fondului Polonez de Dezvoltare (PFR), iar directorul general al PFR, Pawel Borys s-a alăturat unei echipe de specialiști care vor consilia guvernul României cu privire la crearea unui fond de investiții, scrie Agerpres.

Pawel Borys a declarat pentru Rzeczpospolita că economia România se confruntă cu același probleme ca și Polonia chiar dacă „pornește de la un nivel chiar mai de jos decât am pornit noi". „La fel ca și în Polonia, mai multe milioane de români au plecat să muncească în străinătate, principalul avantaj competitiv al economiei românești este mâna de lucru ieftină, iar nivelul de inovație este unul redus", a explicat Borys.

Luna trecută, ministrul Economiei, Mihai Fifor, declara că Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) va fi activ de la 1 ianuarie 2018 și va reprezenta un bun mecanism pentru politicile guvernamentale.