ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat noua cerere a președintelui Iohannis de a demisiona de la conducerea Camerei Deputaților, afirmând că șeful statului are plăcerea de „a pune” o parte din sistem pe el, urmată de câte o cerere de demisie.

Întrebat cum vede noua cerere a președintelui Iohannis de a demisiona de la conducerea Camerei, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu-i prima dată. Are această plăcere: mai pune o parte din sistem pe mine, iar îmi cere demisia. Așa se lucrează, coordonat”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara, la Ploiești, că Liviu Dragnea ar fi trebuit să demisioneze, spunând că este întrebat de alți președinți de situația în care se află al doilea și al treilea om în stat din punct de vedere penal.

„Cred că trebuie să demisioneze. Trebuia nici să se nu ajungă acolo. Acest tip de circ cu victimizări nu fac bine. Iți pui mâinile în cap și te gândești ce se întâmplă acolo. Vă dați seama ce întrebări interesante primesc de la alți șefi de stat. Lumea nu înțelege cum s-a putut ajunge aici și cum românii tolerează o asemenea abordare în fruntea statului. Nu mă simt stânjenit, dar nu pot să evit aceste întrebări și chiar dacă găsesc explicații care țin de statul de drept e totuși neplăcut cum e posibil ca numărul doi și trei în stat să fie implicați în cercetări penale", a declarat miercuri, la Ploiești, președintele Klaus Iohannis.

Marți seara, Liviu Dragnea a fost din nou în fața procurorilor, unde a fost înștiințat în legătură cu sechestrul instituit în dosarul Tel Drum și care se ridică în cazul său la 127 de milioane lei. La intrare și ieșire, liderul PSD a fost ajutat de jandarmi să se deplaseze, în condițiile în care atât susținători, cât și contestatari s-au înghesuit la ușa DNA.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunțat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte.