ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Național Liberal s-a alăturat USR în demersul de contestare la Curtea Constituțională a Legii pentru modificarea și completarea legii nr.3/2000 sau „Legea organizării Referendumului”, așa cum mai este cunoscută.

Dacă USR și-a anunțat deschis această intenție, imediat după ce Parlamentul a adoptat acest proiect de lege, PNL nu a făcut niciun anunț în acest sens. Grupul Parlamentar PNL, așa cum apare pe siteul Curții Constituționale,  a luat această decizie deși această formațiune are semnat un protocol cu Coaliția pentru Familie pentru susținerea desfășurării Referendumului pentru definirea căsătoriei.

De-asemenea, după votul din Camera Deputaților de anul trecut, președintele PNL, Ludovic Orban, se declara un „familist convins” și un susținător al familiei „așa cum a lăsat-o Dumnezeu, dar asta nu înseamnă că cei care gândesc diferit trebuie condamnați".

Acțiunea PNL vine după ce, la sfârșitul lunii martie, președintele Iohannis declara că „nu e nicio grabă” pentru inițierea referendumului pentru familie, deși au trecut mai bine de doi ani de la depunerea și validarea celor 3 milioane de semnături ale cetățenilor români care cereau acest demers constituțional.