ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UDMR se manifestă tot mai deschis ca organizație extremistă. 

Fie și doar sprijinul constant, public, pentru cei doi teroriști unguri condamnați ar fi de ajuns pentru a descalifica total UDMR.

Acțiunile UDMR de la Valea Uzului, de maghiarizare a ostașilor români, germani, austrieci, italieni, ruși, sârbi etc. aflați acolo se încadrează la crime împotriva umanității. 

Acțiunile UDMR de blocare a accesului în Cimitirul Internațional de la Valea Uzului pe criterii etnice se încadrează la crime împotriva umanității. 

Paradoxal, mai sunt încă Români ce cad victime propagandei mincinoase, chiar aberante, a UDMR. Propagandă prin care acest grup extremist se dă victimă după fiecare act xenofob și ilegal pe care îl comite.

Un patriot român, Dan Tanasă, este insultat în fel și chip și declarat "instigator" și "stricător al înțelegerii inter-entice" pentru că... procesele intentate de el extremiștilor unguri au fost pierdute de aceștia din urmă. Altfel spus, "vina" lui Dan Tanasă (corect, eroismul său) constă în faptul că atrage atenția Justiției asupra ilegalităților (grave) săvârșite de udmriști. Și Justiția sancționează - adeseori simbolic - aceste ilegalități. 

Deși este evident că sentințele date de instanțe CONFIRMĂ plângerile formulate de Dan Tanasă, acesta este atacat și de UDMR, dar și de Românii (??) superficiali. 

Așa cum destui au preferat să creadă că „Românii sunt de vină" sau că „a fost manipulare" la Valea Uzului, decât să vadă documentele și faptele. 

Pentru că e mai plăcut să crezi că nu există extremismul UDMR și violența - doar parțial latentă - a acestuia. E mai plăcut să crezi că „primejdia extremismului unguresc" e o născocire electorală. 

Chiar dacă faptele te contrazic.

Iată, în clipa de față UDMR încearcă să lărgească granițele județelor pe care le controlează. Nu îi interesează că județele în cauză sunt sărace, că oamenii lor au ras păduri uriașe din aceste județe, că se ridică o generație fără viitor din pricina UDMR. Nu. Important este să mai adauge pământ la ceea ce ei numesc "Ungaria Mică" - pentru turiști, "Ținutul Secuiesc". 

Prin urmare, s-au apucat să FURE pământul Județului Neamț (și al Județului Bacău, da, însă acum ne oprim la Județul Neamț). 

Practica este străveche!

Ungaria a încercat să ia sub stăpânire Muntenia și Moldova în secolul al XIV-lea. În secolul al XVII-lea Transilvania - condusă atunci de Unguri - izbutește să fure o serie de teritorii de frontieră ale Moldovei. În 1769, sub conducerea Austriei, largi fâșii de frontieră ale Moldovei sunt trecute sub stăpânirea Transilvaniei. 
Acum, în 2010-2019, UDMR încearcă să fure noi teritorii ale Moldovei și să le alipească zonelor pe care le domină politic. 

Ne referim, de pildă, la Cheile Bicazului. 

Cheile Bicazului care, pe orice hartă a Moldovei din secolul al XIV-lea încoace aparțin... Moldovei. 
Pun aici câteva link-uri cu hărțile necesare pentru a se vedea adevărul. Vă rog să vă uitați să le vedeți. 

Aceste Chei ale Bicazului, dintotdeauna "nemțene", sunt revendicate de UDMR printr-un proces aberant. 
Evident, trebuie să existe și idioții utili - sau corupții utili - care să le dea dreptate. Tribunalul Prahova, printr-o hotărâre demnă de analele incompetenței - sau corupției - juridice, a ignorat total legile privind hotarele administrative județene. Și a stabilit hotarul pe baza unei... hotărări de guvern privitoare la încadrarea drumurilor publice! O aberație totală, pentru care se cuvine sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii. Pentru că, se știe FOARTE BINE de oricine a absolvit dreptul (și nu numai!), „Stabilirea liniei de hotar și a denumirilor unităților administrativ-teritoriale se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului Republicii Socialiste România, republicată, cu modificările ulterioare". Lege care fixează clar hotarul dintre Județul Neamț și Județul Harghita astfel încât Cheile Bicazului sunt în Județul Neamț.

Totuși!

Extremismul UDMR nu este atât de tâmp pe cât ar putea să pară. 

Există în el o serie de lucruri de la care trebuie să învețe și Românii, fie ei oameni de rând sau politicieni.
De exemplu, RĂBDAREA și STATORNICIA în atingerea scopurilor. Încercările de extindere a etniei maghiare, a proprietăților ungurești, a hotarelor administrative ale unităților majoritar maghiare etc. sunt o constantă istorică neîntreruptă. Nici măcar în clipele de prăbușire, precum sfârșitul lui 1918 sau anul 1919 Ungurii nu au renunțat - ca politicieni sau oameni de rând - la aceste încercări.

De exemplu, combinația între interesul politicienilor și afaceriștilor și interesul național. UDMR urmărește obținerea Cheilor Bicazului din două motive. Pentru lideri și finanțatorii lor, este o vacă de muls; Cheile Bicazului fiind o zonă turistică și foarte frumoasă, și cu o clientelă vastă, deja formată, dar și în creștere constantă. Pentru Ungurii de rând, obținerea ei înseamnă o satisfacție naționalistă. Foarte bună să mai domolească nemulțumirile față de mediocra, proasta sau foarte proasta administrare udmristă în teritoriu.

Ar fi interesant să vedem o inversare a procesului de expansiune maghiară printr-o politică similară - la fel de răbdătoare, statornică, diplomatică etc. 
Ar fi interesant să vedem o inversare a procesului de slavizare a teritoriilor nordice, răsăritene ori sudice românești printr-o politică similară celei ungurești - la fel de răbdătoare, statornică, diplomatică etc.

Până acolo însă - da, știu că-s vise, dar hai să visăm frumos măcar uneori - până acolo însă e bine să vedem extremismul UDMR așa cum este el: tot mai deschis, tot mai sfidător, tot mai violent. 

Si vis pacem, para bellum!