ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Din punctul meu de vedere și cred că al multora dintre dumneavoastră, un Guvern tehnocrat este un accident democratic, pentru că democrația înseamnă partide, înseamnă Parlament, înseamnă respectarea Constituției, înseamnă politicieni care sunt penalizați atunci când greșesc și știi de unde să-l iei și cum să-l depunctezi, dacă a făcut o eroare, și nu un personaj colectiv, oarecum anonim, pe care nu știi de unde să-l iei și cum să-l mai votezi sau să-l tai de pe listă atunci când vrei să-l penalizezi", a declarat Gabriela Firea la forumul „Parteneriate pentru dezvoltarea României: Potențialul strategic al rețelei de parcuri, clădiri și terenuri industriale", organizat la București.

Firea a precizat că nu a vrut să politizeze deloc această întâlnire, însă a observat că au fost luări de cuvânt în care „s-a făcut apologia Guvernului tehnocrat".

„Suntem la o dezbatere în care se discută despre rolul administrației publice locale, administrației publice centrale și de asemenea a mediului de afaceri, pentru ca orașele să se dezvolte și cetățenii să poată să aprecieze locul în care trăiesc și să se simtă bine la ei acasă, să nu mai fie tentați să plece în alte țări. Și auzind anumite luări de cuvânt, am fost provocată și am răspuns", a explicat Firea, răspunzând unei întrebări.

Potrivit acesteia, un Guvern trebuie să fie politic și trebuie să aibă responsabilitate.

„Democrația înseamnă partide, înseamnă Parlament, înseamnă respectarea Constituției, iar momentele în care se apelează la Guverne tehnocrate sunt niște accidente ale democrației, pentru că cetățenii trebuie să aibă posibilitatea să se exprime. De asemenea, trebuie să fie reprezentați prin vot. Dacă ei vor observa că se apelează la Guverne tehnocrate, înseamnă că votul lor nu mai este important. Degeaba merg la vot, pentru că va veni o entitate anume, va alege 20-25 de persoane în mod întâmplător sau după anumite criterii și interese și votul românului nu va mai conta. Nu cred că este un mesaj bun pe care-l dăm în societate și anume că, indiferent ce vor vota românii la alegeri, Guvernul va fi cu totul altul decât exprimarea voinței poporului", a mai afirmat Firea.