ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Născută la 9 octombrie 1970, Carmen Daniela Dan locuiește în Videle. Ȋn alegerile de luna trecută, ea a fost aleasă senator de Teleorman pe listele PSD. 

Carmen Dan deține împreună cu soțul ei, angajat al OMV Petrom, un apartament de 80 mp, cumpărat în 2008, și două autoturisme, un Renault Laguna și un Volkswagen Tiguan.  

Familia Dan are două credite bancare, unul de 15.030 lei, contractat în 2012, iar celălalt de 85.948 lei, din 2015.

Din postul de prefect al județului Teleorman, Carmen Dan a câștigat anul trecut un venit lunar de 6.000 de lei. Soțul are un salariu de 2.500 lei.

Conform CV-ului afișat pe site-ul Senatului, viitorul ministru de Interne are următoarea experiență profesională:

• martie 1990 - septembrie 1990: secretar C.P.U.N. (n.r. - Consiliul Provizoriu de Uniune Națională, organism provizoriu de conducere a României în perioada 9 februarie 1990 - 20 mai 1990)
• septembrie 1990 - iulie 1996: secretar Școala Generală nr.3 Videle 
• iulie 1996 - noiembrie 2001: referent la Banca Agricolă - Agenția Videle 
• noiembrie 2001 - iulie 2002: teller front office Raiffeisen - Agenția Videle 
• iulie 2002 - decembrie 2010: consilier juridic la Consiliul Județean Teleorman, Serviciul Juridic și Contencios 
• decembrie 2010 - iunie 2012: director executiv la Consiliul Județean Teleorman, Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al Județului Teleorman 
•  15 iunie 2012 - 13 martie 2014: subprefect al județului Teleorman
• 13 martie 2014 – 22 octombrie 2016: (cerere de încetare a exercitării cu caracter temporar a atribuțiilor) Prefect al județului Teleorman

Educație și formare:
• 1989 – absolventă Liceul de filologie - istorie „Zoia Kosmodemianskaia” București
• 2000 – examen de licență (Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza), cursuri Facultatea de drept, Universitatea Ecologică București
• 2003 - 2004 - studii postuniversitare
• 2007- program perfecționare
• 2013- program de formare specializata
• 2013- program pilot de formare

La rubrica „alte informații” din CV, Carmen Dan declară:
• Limbi străine: Engleza, Franceza
• Competențe și aptitudini de utilizare a calculatorului: Nivel ridicat
• Competențe și aptitudini artistice: Ȋnclinații spre activități literare
• Permis de conducere: Categoria B

„Îmi exersam talentul scriind poezii și compuneri pentru sora mea”

Ȋn urmă cu doi ani, Carmen Dan povestea pentru ziarul „Liber în Telorman”:  

„Întotdeauna am fost orientată către partea umanistă și în școala generală am avut prima mea experiență de genul ăsta. Acum nu mi-e rușine s-o spun: am participat de multe ori la Cântarea României și am luat și premii. Eram foarte bună la recitare, am jucat și în piese de teatru cu specificul acelei perioade și am multe amintiri de atunci. 

Ulterior, pentru că asta îmi este formația, am făcut un liceu de filologie-istorie și acolo s-a căutat foarte mult și s-a exploatat partea artistică a elevilor. Am avut și șansa de a lucra cu actori de la teatrul «Bulandra» care făceau voluntariat în sensul ăsta și mi-a prins foarte bine. Am jucat inclusiv în piese de teatru în limba franceză. Am jucat, de exemplu, Moliere… Asta pentru că profesoara mea de franceză, care scria și romane polițiste, era foarte implicată în acest aspect. 

Acolo, la liceu, am avut și un mare avantaj: amfiteatrul liceului era fosta sală de teatru a teatrului «Bulandra» și, fiind foarte aproape de cercul acesta de actori, am avut privilegiul de a lucra cu actori mari. S-au filmat filme în liceu, ca de pildă, «Secretul lui Nemesis», la care am participat și eu pe parte de figurație și aveam și aceste posibilități de a ne umple timpul într-un mod foarte plăcut. Ceea ce constat că nu se mai întâmplă astăzi… Eu cred că, dacă copiii noștri ar putea să înțeleagă cât e de frumoasă partea asta și că se pot îndrepta spre genul acesta de activități, ar rămâne cu ceva frumos în suflet toată viața…”

Carmen Dan, desemnată pentru a ocupa funcția de ministru de interne, recunoaște că „îmi mai pierdeam timpul scriind. Poezii. Îmi exersam talentul scriind poezii și compuneri pentru sora mea… Am cochetat și mi-am dorit foarte mult să continui în această direcție, mai ales că am fost în apropierea atâtor artiști în liceu. De exemplu, am fost colegă cu băiatul Rodicăi Tapalagă și aceasta venea să stea de vorbă cu noi, am fost colegă cu Anita, fiica lui Fănuș Neagu și de multe ori am avut onoarea să îl întâlnesc pe marele scriitor.

Și, stând de vorbă cu oameni de genul acesta, iei partea frumoasă a meseriei. Pentru că ei niciodată nu vorbesc urât despre meseria lor. Apoi am renunțat la ideea asta. Actoria mă ajută acum, pentru că am învățat să fiu diplomată. Adică spun ceea ce trebuie, dar în cuvinte agreabile.”