ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul american de origine evreiască George Soroș s-a întâlnit cu Sandra Pralong în ziua în care Nicolae Ceaușescu a fost deposedat de putere, pe 22 decembrie 1989. Informația a fost oferită chiar de inițiatorul sucursalei românești a Fundației pentru o Societate Deschisă (Open Society) și actual consilier al președintelui României, doamna Sandra Pralong.

Într-un articol apologetic despre doamna Pralong apărut în revista Elle, se afirmă că „În ziua în care izbucnește revoluția română, Sandra îl întâlnește pe George Soroș, nume de care avea să se lege revenirea ei în România”. 

„Prima oară l-am întâlnit pe George Soros chiar în ziua Revoluției Române, 22 Decembrie 1989", spunea Pralong și pentru Evenimentul Zilei, afirmând că magnatul „se gândea la modul de acțiune potrivit pentru România”. Întâlnirea a avut loc la sediul organizației Helsinki Watch, probabil sediul din New York, unde Sandra Pralong era traducătoare și se afla în biroul directoarei când Soros a intrat ca să se sfătuiască cu ea despre ce e de făcut în România.
 
Urmare a acestei discuții Sandra Pralong îl însoțește pe George Soros în delegația pe care acesta o întreprinde în România pe 9 ianuarie 1990. Soros e preluat de Silviu Brucan, eminența cenușie a FSN și KGB, și dus la sediul Grupului de Dialog Social (foto sus), pe care acesta îl făcuse cadou din fondurile imobiliare ale CC al UTC, împreună cu Andrei Pleșu, ministru al Culturii FSN, lui Gabrigel Liiceanu și altor intelectuali aserviți. Mai departe știți povestea...