ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cătălin Prisăcariu, fost realizator la B1TV, lansează o ipoteză-şoc pe blogul său: Are Ponta interdicţie în SUA?

Această informaţie este greu de verificat, dacă nu chiar imposibil în viitorul apropiat: "Informații din surse multiple indică posibilitatea ca (încă) premierul României să fi rămas fără posibilitatea de a călători oficial, cu viză diplomatică, în SUA. Dacă vă imaginați că un premier al unei țări are automat acces în SUA, cel puțin pe durata mandatului, vă înșelați: există o procedură de obținere de viză diplomatică/oficială (vezi aici) care se poate solda și cu un refuz. Iar viza turistică se obține chiar mai greu (condițiile, aici)", scrie jurnalistul.

Răzvan Dumitrescu, realizator Antena 3, spune că informaţia este falsă. "Am încins telefoanele și am verificat povestea asta și vă spun 100% că nu se confirmă", a scris acesta pe Facebook

”Partea guvernamentală a verificat informația chiar cu Ambasada SUA și nu se confirmă”, a declarat sub protecția anonimatului un înalt responsabil din MAE pentru stiripesurse.ro

Se pare că singurul care poate lămuri dacă a fost înștiințat în legătură cu o eventuală interdicție de intrare în SUA este chiar Victor Ponta.

Marți seara, la sediul Ambasadei SUA a avut loc o întâlnire între ambasadorii principalelor state UE, SUA și Canadei cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea și Călin Popescu Tăriceanu.

Nu este pentru prima oară când SUA ar interzice accesul unor oficiali români pe teritoriul său. În aprilie 2012 Ambasada SUA de la Bucureşti i-a retras viza de călătorie fostului prim-ministru român Adrian Năstase.

Conform unei declaraţii făcută de Hoyt Brian Yee, asistentul adjunct al secretarului american de Stat pentru Europa si Eurasia, foşti şi actuali oficiali guvernamentali din România şi Bulgaria se află pe o listă cu interdicţii de călătorie în Statele Unite, din cauza suspiciunilor de corupţie la adresa lor. Rugat să ofere o listă cu numele românilor şi bulgarilor cu interdicţie de a intra în SUA, Brian Hoyt Yee a precizat că nu poate face acest lucru. "Nu pot să vă trimit o listă, vă pot trimite numărul", a răspuns asistentul adjunct al secretarului de Stat.