ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioan Mircea Pașcu a anunțat, miercuri, pe Facebook, că ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, l-a informat că a primit instrucțiuni pentru retragerea candidaturii pentru postul de comisar european interimar al României, decizia aparținând, așa cum sugerează Ioan Mircea Pașcu, premierului Viorica Vasilica Dăncilă.

„Ultima oră: am fost informat de dna Ambasador pe lângă UE, Luminița Odobescu, ca a primit instrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau notă și ma conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de doamna Viorica Vasilica Dăncilă! Voi reveni ...”, a scris Ioan Mircea Pașcu, miercuri, pe Facebook. 

 Președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat, marți, portofoliile pentru comisarii europeni propuși de statele membre ale UE. Rovana Plumb urmează să fie comisar european pe portofoliul transporturi. 
Totodată, Comisia Europeană a anunțat că a luat act de hotărârile guvernelor României și Estoniei de a nu mai propune comisari europeni interimat pentru restul de mandat care se încheie la 31 octombrie. Executivul îl propusese pentru funcție pe Ioan Mircea Pașcu. 

„Comisia Europeană a luat la cunoștință de deciziile guvernelor României și Estoniei de a nu propune comisar pentru restul de mandat al Comisiei - 31 octombrie. Aceste hotărâri sunt în concordanță cu ce a cerut președintele Juncker în iunie”, arată un mesaj al Comisiei Europene.