ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, în cadrul întâlnirii anuale cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la București, că România are o societate matură, care a dovedit că este capabilă să lupte pentru valorile în care crede, dar că această societate are nevoie de un stat care trebuie să fie pe măsura ei.

„2018 este cu adevărat momentul cel mai potrivit pentru a reflecta profund și a acționa înțelept pentru prezentul și viitorul națiunii și societății românești.
Este momentul asumării proiectului nostru legitim de țară, adică a modelului nostru de dezvoltare și a căilor de urmat, interne și externe, pentru atingerea lui. (...) Doar un astfel de proiect poate răspunde adecvat riscurilor cu care se confruntă România, atât interne cât și externe, care vin din vecinătatea noastră complicată.
 
Pentru a ne asigura prezentul și viitorul, trebuie să răspundem acestor riscuri, printr-un stat performant, o Românie puternică și rezilientă, adică un stat în care democrația liberală și statul de drept sunt deplin consolidate cu o justiție independentă și eficientă, un stat care acționează în slujba tuturor cetățenilor săi, capabil să le ofere acestora prosperitate și siguranță. Avem o societate matură care a dovedit deja că este capabilă să lupte admirabil pentru valorile în care crede. Dar această societate matură și activă are nevoie de un stat care trebuie să fie pe măsura ei", a spus Iohannis.