ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul PSD critică dur conducerea Băncii Naționale după ce guvernatorul Mugur Isărescu a declarat că majorările salariale pentru profesori și medici vor afecta construcția bugetului pe 2017. Liviu Dragnea le-a cerut șefilor instituției să meargă să lucreze cot la cot cu bugetarii, iar apoi să vadă dacă pot să se descurce cu banii pe care îi câștigă aceștia.

„Darea în plată, imediat atac la Curtea Constituțională. Acea lege a salarizării, imediat atacată la Curte. Vrem să mărim veniturile și ei vor să mearga tot pe austeritate. Am auzit declarațiile conducerii BNR, e ușor să vorbim cu 13 – 15 mii de euro salariu, să spui la o masă, conducerea BNR, între clinchete de cristal, tacâmuri strălucitoare, față de masă albă, naproane elegante, mâncare fină, să mai iasă unul să vorbească despre regulile inflaționiste. Ar fi bine, poate, cei din BNR din conducere să meargă să stea o săptămână - două să lucreze cot la cot cu medicii, cu dascălii, să vadă dacă pot trăi cu acele salarii, făcând acea muncă. Peste 4 milioane de români au depozite în bănci sub 100 de lei, media e 21 de lei, 2 milioane de români în plus au media 409, 136 români au media depozitelor de un milion de ori mai mare. După tot ce am văzut, văd aceeași atitudine, austeritate”, a declarat Liviu Dragnea la Digi 24.

Potrivit lui Mugur Isărescu, impactul acestor măsuri va putea fi detaliat numai după ce va exista configurația bugetară pe 2017, pentru a vedea cum se vor înscrie în construcția bugetară.

„Bugetul pe anul viitor se va construi destul de greu. Dar noi, economiștii, discutăm pe bază de cifre, pe care în acest moment nu le avem”, a mai spus Mugur Isărescu, potrivit Agerpres.