ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este deja din ce în ce mai evident pentru multă lume care mai trăiește încă cu ochii deschiși în România, că faptele și evenimentele din ultima perioada put rău a securism.
 
Orb să fii și tot nu poți trece ușor (cu vederea) peste seria de ”coincidențe” din ultima săptămână, poate două-trei, din politica românească. Asta ca să ne dăm seama că operațiunile sunt puse pe repede-înainte.

Mai întâi, în timp ce se pregătea de o moțiune de cenzură fără șanse de a trece, aflăm că primul-ministru este pus sub urmărire penală de către DNA pentru o aberație de caz, cusut grav cu ață albă, cum că nu și-ar fi respectat un angajament contractual, în calitate de avocat (!!), asumat în baza unui contract încheiat cu un tovarăș de drum și că și-ar fi atras astfel foloase necuvenite. Iar proba e...lipsa unei probe care să ateste executarea serviciilor pentru care a fost plătit. Ca avocat, firește... Păi, frate procuror, probează tu că nu s-ar fi săvârșit, că asta e meseria ta, cum să probeze anchetatul care beneficiază de prezumție favorabilă! (sau nu?!)
 
În fine, nu despre asta e vorba cu acest caz. O dulcegărie mai mare ca asta nici că se putea găsi! Drept dovadă că nu se dorește în fapt ”pedepsirea” sa, ci doar un pretext de...scăpare din funcție. Se încearcă apoi izbucnirea de mișcări de stradă, pentru demiterea ”infractorului”! Lamentabil, eșuat total, poporului i se fâlfâie, a venit deja vara, nu mai prindeți voi mobilizări pe rațiuni politicienești! Moțiunea pică, după cum era și firesc, pentru că Parlamentul e prea majoritar pesedist și pentru că mai sunt oameni cu conștiință și coloană vertebrală acolo, se știu ei care! Dar, atenție, planul continuă..!

Urmează o scurtă vizită inopinată a Montiacului în Azerbaijan, la Jocurile sportive Europene, la care marionetul este plasat (sub escortă) undeva suficient de bine în tribună încât să fie pozat lângă Putin și alți dușmani ai poporului, suficient în sensul de a se activa mașinăria de propagandă. Nu trece mult timp, omului îi vine cu amețeli ”la genunchi”, drept pentru care își caută de operație în Turcia și fiind atât de gravă intervenția, se refugiază, aparent, prin serai, de frica poterei. Toată presa vuiește, tot poporul o ia razna, huo Monta, puie!

Dacă ați ajuns până aici, înseamnă că începeți să prindeți o idee, nu?

Și... surpriză! Același suferind la cot, pardon, genunchi, dă prin telefon la TV că își ia pauză de liniște și drept urmare îl propune ca prim-ministru interimar pe G-ralul cu trei stele Oprea. Deci, nu un om din partidul propriu, nu unul din partidul care a câștigat alegerile, ci pe unul, dintr-un partid niciodată votat de popor, dar care știe multe și pe mulți! Și care este înghițit pe nerăsuflate de Președinte, unul provenit din opoziție și care, de altfel, ar fi putut să propună pe oricine altcineva!

Toate astea, după cum vedem, se petrec fără posibilitatea de digerare, cum spuneam, cu viteza sunetului. Pentru că, nu-i așa, tot cu viteza sunetului, odată cu numirea lui Oprea se petrec următoarele: Fapte: Parlamentul votează noua Strategie de apărare națională, România este anunțată de către Secretarul american al apărării că a acceptat plasarea de armament greu american pe teritoriul său și Oprea anunță că va guverna militărește! Toate astea, în aceeași zi! Și pentru a așeza bomboana pe coliva securistă, Președintele îl numește în funcția de șef SIE pe nimeni altul decât MRU, dezirabilul!

Mai este cineva în dubiu că în România a avut loc o lovitură de stat militară pe tăcutelea și că de fapt miza ”ascunderii” lui Ponta servea doar la mascarea schimbării de regim politic? Ponta nu putea fi detronat nici dacă vroia el, pentru că nu l-ar fi lăsat partidul său și pentru că nu se cade pentru un fost ofițer acoperit, aflat sub protecție. În schimb, dat lovit, este ascuns până și de el însuși! În acest fel, partidul tace pentru că nu are motivul evident ca să țipe.
 
Nu știu și nu pot să-mi imaginez ce alte acte se pot întreprinde sau semna în perioada asta de intermezzo alegretto, (dacă o fi totuși intermezzo, să nu fie permanento), dar parcă deja s-au întâmplat multe.

Această serie de acțiuni ar fi scăpat atenției, poate, dacă n-ar fi fost atât de ostentativă predarea nedemocratică a puterii. Or, evidența face ca celor care mai cred sau mai speră la democrație, toate acestea să le pară forțate, abuzive și opresive, într-un cuvânt spus, securiste! Pentru că nimic nu deosebește acțiunea militarizată a CIA-DNA-SRI de practicile securiste din perioada comunistă și nu ar trebui să ne întoarcem acolo sub niciun pretext, nici dacă astăzi arde granița Moldovei!
 
 
Menționăm că punctele de vedere aparțin autorului și nu reprezintă, neapărat, punctul de vedere al ActiveNews.