ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aflat în vizită la New York, unde a avut loc o reuniune a ONU, presedintele Klaus Iohannis a declarat că, până în 2020, 70% din instituțiile din România vor avea experți în egalitatea de gen. Declarația a fost făcută la lansarea „Raportului comun HeForShe 10x10x10 Impact Champions”.

„În România, suntem pe deplin angajați în susținerea unei abordări integratoare a egalității de gen ca element-cheie pentru promovarea politicilor sensibile la problematica egalității de gen și ca un instrument puternic de protecție și sprijin pentru victimele violenței domestice", a spus Iohannis, conform Presidency.ro.

Președintele a arătat că din 2015, când România s-a alăturat inițiativei HeForShe Impact Champions, s-au produs o serie de progrese semnificative în ceea ce privește egalitatea de gen.

În acest context, șeful statului a menționat unul dintre angajamentele de impact puse în practică în România, și anume, crearea unei noi profesii — expertul în egalitatea de gen. Iohannis a menționat că, până în prezent, 1.100 de oameni din administrația publică locală și centrală au fost pregătiți ca specialiști în egalitatea de gen.

„Până în 2020, 70% din instituțiile publice naționale și locale din România vor avea experți în egalitatea de gen", a spus șeful statului, adăugând că în prezent se lucrează la o Nouă strategie privind promovarea egalității de gen și prevenirea și combaterea violenței domestice pentru perioada 2018-2020 și la Planul de aplicare a acesteia.

Președintele Iohannis a indicat că această strategie se va concentra pe formarea unei rețele naționale de experți în acest domeniu. El a concluzionat că în ceea ce privește egalitatea de gen mai este mult de lucru.