ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, 10 octombrie, Camera Deputaților a adoptat, cu un singur vot împotrivă, proiectul de lege nr. 423/2018, care urmărește „modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România”.

Proiectul, inițiat de senatorii PSD Șerban Nicolae și Adrian-Nicolae Diaconu, a fost adoptat de Senat pe 5 iulie, urmând apoi un traseu rapid prin Biroul Permanent și comisiile Camerei Deputaților.


Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, singurul parlamentar care a votat împotriva proiectului, a spus că legea tratează statutul și încadrarea în muncă a persoanelor din spațiul non-UE.
 
„Astăzi (ieri-n.r.) Parlamentul României a adoptat proiectul de lege nr 423/2018 privind încadrarea în muncă a cetățenilor străini din țări "terțe", deci din afara spațiului comunitar. Acest proiect permite ca muncitorii din țări non UE sa fie angajați pe salariul minim pe economie în România și sa nu mai fie "discriminați" în raport cu muncitorii români. La prima vedere pare un lucru necesar pentru industrie și cerut de mediul de afaceri. Însă, aceasta initiativa PSD-ALDE trecuta pe repede înainte, în contextul în care toate inițiativele opoziției vizând atragerea forței de munca din comunitățile istorice românești din jurul țării zac prin sertare blocate de majoritatea parlamentară, pune semnul egal pe piața noastră intre românul din Timoc și magrebian, intre românul din Transnistria și pakistanez, intre aromânul din Macedonia și vietnamez.

Dincolo de asta, efectul pervers al legii este acela de a pregăti terenul pentru imigrație economica masiva spre România, mai ales dinspre Asia și Africa. Acum majoritatea socialista pare a se pregăti sa ne ofere visul progresistilor, "o țară ca afară" cu "zone urbane interzise" si multiculturalism de cartier ! Astăzi eu am fost singurul parlamentar care a votat împotriva acestui act normativ care poate provoca efecte sociale deosebit de grave pe termen mediu și lung. Îmi doresc sincer sa nu aflu peste câțiva ani că am fost fix singurul din aceea sala mare a Parlamentului României care a avut dreptate! Ăștia, acum după Referendum, sunt în stare să ne vândă cu totul!”, a scris Parlamentarul ilfovean.