ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul social-democrat Titus Corlățean a declarat, vineri, că proiecul de modificare a Constituției în ceea ce privește definirea familiei trebuie dus mai departe. Politicianul consideră că cetățenii trebuie să lupte pentru ca „fundamentul societății românești să rămână unul creștin”.

„Cred că fundamentul societății românești, și va trebui cu toții să luptăm pentru acest lucru, trebuie să rămână unul moral creștin și trebuie să spunem că familia este cea alcătuită din bărbat și femeie, un tată și o mamă și copiii pe care Dumnezeu i-a dat acestei familii și sunt binecuvântați. Eu cred că trebuie să ducem mai departe un proiect care are semnătura a trei milioane de cetățeni români, din toate orizonturile, pentru a modifica Constituția României și pentru a scrie foarte clar acest lucru'', a spus Corlățean.

Acesta susține că pe acest subiect se fac presiuni publice, inclusiv pe Parlament, chiar din afara țării. Corlățean le sugerează persoanelor care doresc o schimbare atât de radicală să se mute în Occident.

„Cred că dincolo de partea materială, de salarii, de pensii, care sunt importante, un alt lucru important e cum înțelegem să ne desfășurăm viața, care sunt valorile care ne călăuzesc în viața asta, și eu cred, și am spus-o și în Parlamentul României, în dezbateri publice, în întâlniri cu cetățenii, eu cred că fundamentul societății românești trebuie să fie călăuzit în continuare de un set de valori moral comune. (...) Când vedem ceea ce se întâmplă... și sunt foarte multe și demersuri și presiuni și din afara țării și din partea unora care sunt în țară, mai puțini, dar foarte radicali, așa, vocali, foarte hotărâți și care pun presiune inclusiv pe Parlamentul României să legiferăm un tip de familie, despre care se spune: așa e în Occident. Să rămână la ei!'', a afirmat senatorul PSD Titus Corlățean.

Declarațiile au fost făcute la lansarea de la Târgoviște a candidaților PSD Dâmbovița la alegerile parlamentare. Titus Corlățean este pe locul doi pe lista de candidați a PSD Dâmbovița la Senat.