ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Salvați România și-a desemnat sâmbătă, în cadrul Congresului partidului, candidatul la alegerile prezidențiale. Dan Barna a obținut cele mai multe voturi, așa cum era de așteptat.  PLUS va alege la rândul său și abia apoi se va lua o decizie finală. Au fost 492 de voturi exprimate, dintre care 26 nule, 322 de voturi obținute de Dan Barna,  134 de voturi care au mers pentru Goțiu și trei voturi pentru Dragoș Dinulescu 

”Dan Barna va fi candidatul USR la președinția României. Un personaj interesant, ușor exotic pentru societatea românească, venit din zona consultanței private, dar care face contracte cu statul, cu viziuni neo-marxiste/progresiste. Mascate însă cu abilitate”, scrie Dan Andronic într-un editorial din Evenimentul Zilei. Publicație care, amintește jurnalistul, a susținut public referendumul pro-familie, așa cum USR și Dan Barna au reprezentat opoziția cea mai vehementă.

Andronic trece în revistă ieșirile publice ale USR și ale candidatului său la funcția supremă în stat pe tema căsătoriilor între persoane de același sex sau a adopțiilor copiilor de către cuplurile homosexuale, remarcând că toate au un numitor comun: ”deocamdată”.

 „Ca istoric am mai văzut în România momente în care o pleiadă de intelectuali se chinuiau să construiască imaginea unui șef de stat cu calități excepționale, învestit cu misiunea istorică de a conduce destinul României spre un viitor luminos. Îl chema Nicolae Ceaușescu și avea soluții pentru orice! Aceeași strădanie o veți vedea începând de astăzi. 

Să nu ziceți că nu v-am spus…”, conchide jurnalistul.