ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Viorica Dăncilă a demonstrat respect maxim pentru regulile islamului în ceea ce privește vestimentația femeilor care intră într-o moschee. Acest lucru a fost demonstrat de vizita premierului în Moscheea Șeic Zayed din Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite. Cu această ocazie, Viorica Dăncilă s-a îmbrăcat după regulile locului, purtând haine specifice și acoperindu-și capul cu un văl.


Din păcate, nu același respect a fost arătat de către doamna Dăncilă în lăcașurile ortodoxe. Atunci când l-a vizitat pe unul dintre cei mai importanți lideri ai creștinătății, Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului, Viorica Dăncilă a participat la întâlnire fără să-și acopere capul, cu un sacou roz, dar și cu o fustă destul de scurtă, așa cum se poate vedea din imaginile de mai jos.


Același „outfit” l-a purtat și în Biserica românească din Țara Sfântă, în totală contradicție cu codul vestimentar recomandat femeilor care intră în lăcașurile ortodoxe.

Chiar dacă doamna Dăncilă nu a cunoscut aceste detalii, cu siguranță cei din staff-ul său le cunoșteau, dar au ales să le nu le respecte. 
  
Că știau foarte bine care este protocolul este demonstrat și de faptul că în același Ierusalim, premierul României și-a acoperit capul pentru vizita la Zidul Plângerii, loc sfânt pentru credința iudaică.
 
 
Chiar și la întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu Papa Francisc, premierul s-a prezentat cu o rochie lungă, închisă la culoare și  capul acoperit, așa cum se cuvine.