ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apar noi informații în cazul Sorinei, fetița smulsă cu forța din casa în care a crescut de către autorități. Ziaristul gorjean Narcis Daju, unul dintre cei care a documentat cazul, afirmă că a primit informații conform cărora familia din SUA care o vrea pe fetiță amenință DGASPC Mehedinți cu represalii.

„Primesc informații conform cărora ăia care se pretind părinți și care au smuls-o azi pe Sorina din familia care a crescut-o au amenințat conducerea DGASPC Mehedinți că, dacă nu se finalizează adopția, se autodenunță penal că le-au cerut și că le-au dat 5000 de euro mită.

Reamintesc că, în timpul vizitelor făcute acasă la Sorina, asa-zișii părinți au spus răspicat că nu pleacă în SUA fără fetiță, întrucât i-a costat 30.000 de dolari”, a scris jurnalistul.

Premierul Viorica Dăncilă a reacționat la acest caz și a spus că a cerut o anchetă de la două ministere. Dăncilă le cere politicienilor să nu transforme în miză politică această dramă.


„Nu trebuie să ne jucăm cu sentimentele unui copil. Eu am adoptat un copil. Să nu facă o miză politică din sentimentele unui copil. Eu am trecut prin acest lucru. Nu e drept să acționăm politic și să avem argumente politice. Am discutat cu ministrul de Interne, cu cel al Muncii, mi-au spus că voi aveam toate detaliile pe masă, luni. Am cerut seriozitate. Am văzut că se încearcă să se arunce vina pe unii. Ar trebui să ne gândim că suntem părinți.

Noi nu putem interveni în justiție. Tot ceea ce se va putea face la nivel guvernamental, vom face. Pe mine mă interesează fetița, vorbesc din punct de vedere uman, nu ca premier”, a spus Viorica Dăncilă.