ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum ceva vreme am primit un scurt articol naturist, publicat pe Internet, din partea unui prieten. Cunoscutul meu era șocat de conținutul materialului și mi-a cerut un sfat. Citindu-l am crezut că este un rezumat după vreun articol din Formula As.
 
Am sa comentez doar un fragment, pentru că e suficient: ''Privește cele șapte banane! Bănuiești care este cea mai indicată pentru tine și sănătatea ta? Banane. Bananele apar pe tarabe mai coapte, unele până la negru, sau verzi cu totul. Unele-s mai mari, altele mai mici. Ele sunt banane toate, dar nu toate au aceleași calități pentru tine și organismul tău. Iată ce te sfătuiesc unii cercetători care au avut curiozitatea să analizeze conținutul și să tragă niște concluzii. Firește, nu-i obligatoriu să-i urmezi. E totuși bine să știi. Conform rezultatelor unei cercetări științifice efectuate în Japonia,bananele complet coapte, care au ajuns la stadiul de necroză tumorală, conțin o substanță care are capacitatea de a lupta cu celulele anormale ale organismului uman.'' (M. S., AMPress, 2015)

Ei bine am aflat că atunci când bananele ajung la supra-coacere, potrivit cercetatorilor japonezi, sunt moarte de cancer...

Dragi oameni de presă, preocupați de naturism și de sănătate, puneți mâna pe carte, sau întrebați pe cineva înainte de a publica asemenea aberații. Studiul pe care l-ați citit a fost prost tradus, iar cine a copiat un astfel de material, doar ca să umple o pagină, nu are nici cele mai elementare noțiuni de biologie.

La supracoacerea fructelor se produce un complex de procese enzimatice, dominate de glicolize și proteolize, în care se sparg celulele și se pun în libertate componentele intracelulare. Apoi începe atacul microbian, bacterii și mucegaiuri, care determină colorațiile. De ex. Aspergillus niger determină petele negre. Așadar nu are loc nici un proces neoplazic, nu este vorba de nici un fel de necroză tumorală.

Imaginați-vă domnilor ziariști care activați în acest domeniu că vă citesc și oameni care au noțiuni de biologie, chimie și medicină. Încercați măcar să vă verificați sursele, așa cum vă învață la școală. Iar când aveți dubii, dacă le aveți, întrebați. Nu e nici o rușine în asta. Nu vă grabiți să publicați lucruri care vă pot face de tot râsul.

Medicina alternativă (alter natus) pentru a fi credibilă și cu adevărat utilă oamenilor are nevoie de oameni serioși. 

Gabriel Aoșan, www.melidava.ro