ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Caz învăluit în mister la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, după ce copiii internaţi acolo au fost la un pas să fie otrăviţi cu o substanţă toxică. 

Totul a pornit de la ceaiul pe care îl preparau bucătăresele la micul dejun. Băutura nu a mai ajuns la copii, pentru că medicul de gardă a gustat primul şi şi-a dat seama că ceva e în neregulă. Anchetatorii nu exclud nici o variantă, iar dacă analizele vor dovedi că o substanţă toxică a ajuns în ceai, Poliţia va prelua cazul.

"După cum arată simptomatologia, este ori fosfat, ori este - dar mă îndoiesc să fie - sodă caustică. Că nu ai cum, că aia, când fierbe, face spumă. Dacă iese fosfat, se iau măsurile de rigoare”, a spus Vasile Stan, directorul Spitalului de Pediatrie din Piteşti, citat de digi24.ro.

După incident, conducerea spitalului a chemat Direcţia de Sănătate Publică. O comisie a cercetat locul, dar nu a găsit nici o substanţă toxică în bucătărie.

Specialiştii Institutului de Medicină Legală Mina Minovici vor stabili ce substanţă a fost în ceai.