ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România a fost dezbătut în ședința din 11 octombrie de Comisia Juridică a Senatului, care a decis să adopte aviz favorabil, cu majoritate de voturi. Un singur senator, liberalul Daniel Fenechiu, a votat împotriva avizării proiectului de lege.

Lege privind vaccinarea obligatorie a trecut mai departe, cu un singur amendament, propus de senatorul USR George Dircă.

Astfel, la art.24 alin (1) din proiectul de lege se introduce litera c) care prevede că, la intrarea în colectivitate a unui copil nevaccinat, părintele mai poate prezenta, pe lângă „calendarul de recuperare pentru antigenele vaccinale obligatorii” sau „adeverința contraindicațiilor definitive pentru anumite vaccinări”, și „adeverința eliberată ca urmare a efectuării unui examen clinic din care să rezulte că persoana este imună la virusul pentru care vaccinarea este obligatorie”.
 

Cu alte cuvinte, dacă amendamentul va trece de votul final, vor fi scutiți de la vaccinarea obligatorie copiii care au deja anticorpii pentru respectiva boală.   

Amendamentul propus de senatorul USR a fost adoptat în unanimitate de membrii prezenți ai Comisiei Juridice. 

Mai departe, va urma raportul Comisiei pentru Sănătate, care a solicitat decalarea termenului pentru depunerea lui, de la 10 la 18 octombrie, iar apoi proiectul de lege va intra, pentru dezbatere și vot, în plenul Senatului.