ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scriind pe Substack, dr. Pierre Kory, președintele și directorul medical al organizației „Front Line COVID-19 Critical Care Alliance”, a citat un articol de opinie din 25 aprilie, publicat în RealClear Health, articol pe care l-a scris împreună cu jurnalista Mary Beth Pfeiffer. Articolul, semnalat de The Defender, a analizat dovezile potrivit cărora vaccinurile ARNm sunt cauza unei creșteri semnificative a ratei cancerului în rândul tinerilor.

Kory a scris că acesta este al cincilea articol din cele pe care el și Pfeiffer le-au publicat, pe subiecte similare, începând cu august 2023, pe canale de presă dominante, citite pe scară largă.

„Se pare că interesul publicului pentru o analiză obiectivă și independentă privitoare la efectele nocive ale vaccinurilor este în creștere”, a scris dr. Kory pe Substack.

Lărgirea „fereastrei Overton”

Kory a scris că disponibilitatea unor instituții media precum RealClear Health de a publica articole critice la adresa politicilor și vaccinurilor COVID-19 arată o lărgire a „fereastrei Overton”. 

Conceptul de „fereastră Overton” - denumit după cercetătorul american Joseph Overton, care a lucrat la Centrul Mackinac pentru Politici Publice - include astăzi cinci etape prin care trec ideile înainte de a fi adoptate ca politică: „de neconceput”, „radical”, „acceptabil”, „sensibil”, „popular”.

Potrivit Centrului Mackinac, citat de Kory, seria de idei acceptabile din cadrul fereastrei Overton se poate schimba de-a lungul timpului, întrucât „se poate schimba și extinde, fie crescând, fie micșorând numărul de idei pe care politicienii le pot susține fără a risca în mod nejustificat pierderea sprijinului electoral. ”

Comentând pentru The Defender, Kory a aplicat conceptul și asupra narațiunii despre COVID-19. „Observam acceptarea de a fi ridicate întrebări și a discuta despre creșterea neobișnuită a ratelor de decese și dizabilități în rândul populațiilor care îi includ pe unii dintre cei mai sănătoși și mai productivi oameni”, a spus Kory, citând articolul de opinie din august 2023 pe care l-a co-scris pentru USA Today

Potrivit lui Kory, apariția articolului de pe USA Today, care a prezentat date de la companiile de asigurări care arată o creștere dramatică, în exces în toamna anului 2021, a numărului deceselor - decese care nu pot fi atribuite pe deplin infecțiilor cu COVID-19 - a fost „prima dată când cineva din tabăra noastră a pătruns în mass-media mainstream pentru a ridica acest tip de întrebări.”

Publicarea ulterioară a ultimului său articol de opinie, în RealClear Health, „arată cât de departe am ajuns”.

Totuși, a adăugat:

„Trăim vremuri în care aproape tot ceea ce credeam înainte că știm despre strategiile de schimbare în plan social și politic a fost aruncat în aer. … Au fost date peste cap inclusiv orice concepte pe care le-am avut anterior despre existența acestei ferestre Overton.”

De asemenea, într-un articol pentru Brownstone Institute, autorul Jeffrey Tucker scrie că, în timp ce „teoria ferestrei Overton presupune existența unei legături bune între opinia publică și rezultatele politice”, astăzi această concepție este pusă „grav sub semnul întrebării”.

„În fiecare zi și oră, politicienii fac lucruri cărora alegătorii lor li se opun – De exemplu, finanțează ajutor extern și războaie –, dar fac acest lucru oricum din cauza unor grupuri de presiune bine organizate care operează fără știința publicului”, a scris Tucker.

La rândul său, Kory scrie că are loc „afirmarea adevărului” și devine tot mai greu de ignorat de către mass-media mainstream.

„Dovezile privind decesele în exces, vătămările cauzate de vaccinuri și realitatea Covidului lung devin de netăgăduit pentru cei mai mulți, indiferent care au fost opiniile lor cu privire la aceste probleme în urmă cu câteva luni.

Concret, există un număr tot mai mare de oameni care cunosc pe cineva apropiat care a fost diagnosticat cu o afecțiune cronică, deși nu există antecedente familiale, afecțiune care de obicei este asociată cu o vârstă mult mai înaintată.

Pe măsură ce apar tot mai multe [informații și dovezi], mai mulți oameni par cel puțin să se deschidă către a ridica întrebări și a pune la îndoială lucruri care anterior erau considerate drept «dovezi contrare» [și sunt deschiși] pentru a găsi răspunsuri.”

Articolul din RealClear Health, intitulat „Pe măsură ce cresc ratele de cancere la tineri, trebuie pus sub semnul întrebării răspunsul la pandemie”, a pus la îndoială afirmațiile recente ale guvernului american potrivit cărora riscul de convulsii și embolii pulmonare cauzate de vaccinurile COVID-19 este mai mic decât beneficiul pentru copii și adulți:

„Punem la îndoială [aceste afirmații], având în vedere peste un milion de rapoarte privind potențialele vătămări prin vaccin și 18.000 de decese, potrivit propriul sistem de avertizare timpurie al guvernului, sistem care este de încredere, dar afișează un număr probabil subraportat. Guvernul face eforturi să nege aceste cifre

Pe măsură ce dovezile se înmulțesc și este în creștere o mișcare a persoanelor vătămate, administrația Biden trebuie să recunoască această problemă de sănătate publică, ce se agravează. Trebuie să înceteze să suprime dezbaterea, fapt care a dus la limitarea publicării de studii în reviste și la insuficienta informare a publicului despre consecințele vaccinului.”

De asemenea, Kory a analizat datele de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), despre care a spus că sunt doar „vârful unui aisberg în curs de a ieși la iveală”, aisberg reprezentat de „cancerele cauzate de vaccin”.

Potrivit lui Kory, canalele de presă principale recunosc acum o creștere neobișnuită a cazurilor de „cancer turbo” (cu evoluție galopantă) – „un fenomen pe care «verificatorii» vaccinurilor l-au negat”.

„Chiar și Societatea pentru Cancer a afirmat public că aceste tipuri de cancer sunt diferite. Tumorile colorectale sunt mai mari, mai agresive și mai dificil de tratat”, a subliniat Kory.

De asemenea, el s-a referit la studii care arată că vaccinările repetate pot „submina mecanismele imunității – determinând dezactivarea anticorpilor care luptă împotriva cancerului și chiar împotriva Covid – și pot facilita dezvoltarea cancerului”.

Kory a menționat și descoperirile recente conform cărora vaccinurile ARNm COVID-19 de la Pfizer și Moderna conțin fragmente străine de ADN. „Consecințele vaccinurilor Covid trebuie analizate atent”, inclusiv „decesele raportate, cazurile de miocardită subdiagnosticată la bărbați tineri și multe rapoarte de caz și studii publicate.”  

„Este vremea adevărului”

„Narațiunea establishmentului este cea mai vocală și cel mai des auzită. Din acest motiv, trebuie să încercăm să intrăm cât mai mult în publicațiile mainstream, astfel încât, cei care le urmăresc fără a pune la îndoială [narațiunea principală] să înceapă să-și pună întrebări.”

El a mai evidențiat un alt aspect important: „Jeffrey Tucker are dreptate când spune că trebuie să comunicăm sincer și onest, fără răutate și fără intenția de a manipula cealaltă parte.”

În același timp, extinderea „ferestrei” de narațiuni acceptabile poate „limita oarecum capacitatea liderilor noștri de a lansa un experiment periculos și distructiv în sfera sănătății globale data viitoare când va exista o «urgență de sănătate publică»”.

„Avem multe provocări în față. Încă ne luptăm cu agențiile federale capturate care protejează interesele companiilor de medicamente în detrimentul sănătății publice”, a spus Kory pentru The Defender.

De asemenea, Tucker a sugerat să uităm modelul ferestrei Overton. În schimb, a scris el, „este un timp pentru adevăr, iar [prin a spune adevărul] se câștigă încredere. Doar acest lucru va deschide larg fereastra și, în cele din urmă, o va demola definitiv.”