ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul francez ar fi adoptat o lege prin care oamenii care refuză să se injecteze cu „vaccinurile” mARN ar putea fi amendați sau băgați în închisoare.

În Franța, opoziția față de injecțiile mRNA-LNP (nanoparticule lipidice) ar putea fi considerată o „aberație sectantă”. Încălcările ar atrage o pedeapsă constând într-o amendă de 45.000 de euro și până la trei ani închisoare.

„Nu va fi tolerată nicio critică la adresa tratamentelor terapeutice care vor fi recomandate sau impuse obligatoriu de către stat. Orice persoană care îndrăznește să critice în mod deschis aceste terapii va fi pasibilă de plata de amenzi și de închisoare”, a scris dr. Kat Lindley pe Twitter.

Potrivit InfoWars, cunoscută sub numele de Articolul 4, legea extrem de iliberală interzice rezidenților și cetățenilor să spună ceva negativ despre tratamentele „terapeutice” precum „vaccinurile” cu ARNm, care sunt fie obligatorii, fie doar recomandate de guvernul francez.

„Deja sunt vizați medici renumiți, pe care acest articol îi va reduce la tăcere. Franța devine totalitară. Macron și ai săi sunt adepții FEM (Forumul Economic Mondial) și ai politicilor globaliste. Este o catastrofă pentru o țară în care majoritatea cetățenilor nu mai apleacă urechea la propaganda vaccinurilor. Urmează tulburări sociale în viitor”, a comentat un cont francez pe X numit Annie Arnaud.

Fascismul medical în ascensiune

Faptul că există politicieni care susțin acest tip de fascism medical este îngrijorător.

Potrivit The Naked Emperor, biologul Annelise Bocquet a reacționat postând pe Twitter: „Prietenilor și colegilor mei internaționali: Astăzi a fost adoptată o lege în Franța care descrie orice opoziție față de injecțiile ARNm-LNP ca fiind o «aberație sectantă». Se pedepsește cu până la trei ani de închisoare și 45.000 de euro amendă”.

Susținătorii legii argumentează că ea combate „dezinformarea periculoasă”, dar partidele de opoziție spun că pune în pericol medicina complementară și amenință avertizorii.

Inițial, proiectul a eșuat când Articolul 4 a fost șters, ceea ce a stârnit acuzații din partea majorității că are loc o „alianță împotriva științei”. Dar, printr-o manevră, guvernul a reintrodus Articolul 4 folosind o normă parlamentară obscură care permite o „a doua consultare” la cererea executivului. Versiunea ușor reformulată a fost adoptată cu 151 voturi pentru și 73 împotrivă, fără dezbateri.

Oponenții critică măsura ca fiind o subminare a libertății. Florian Philippot de la partidul Patrioții a descris Articolul 4 ca fiind un „amendament Pfizer” impus de interesele corporatiste. Un observator a descris legea ca fiind „prefascism flagrant” menit să „pedepsească, să disciplineze, să constrângă”.

Proiectul de lege modificat revine acum la Senat, unde cei care nu sunt de acord se pot opune în continuare, dar administrația are metode prin care să-i învingă. Justificarea pentru noua lege includea avertismente potrivit cărora „vine următoarea pandemie”. Criticii spun că legea folosește sănătatea publică ca pretext pentru a suprima disidența.