ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mamele devastate ale două fete care au murit după ce au primit vaccinul Gardasil HPV dau în judecată compania producătoare a vaccinurilor, Merck, pentru ucidere din culpă, pentru că nu au avertizat publicul cu privire la riscuri.

Cele două noi procese pentru ucidere din culpă au fost intentate săptămâna trecută și sunt cele mai recente dintr-un lung șir de procese legate de vaccinurile riscante. În ambele cazuri, vaccinul a cauzat fetelor dezvoltarea de disfuncții neurologice și autoimune grave care au dus la moartea lor, potrivit The Defender, care citează relatări din presă.  

Una dintre fete, Sydney Figueroa, a primit două doze de vaccin la vârsta de 11 și 12 ani. Înainte de a primi vaccinul Gardasil, ea era cunoscută pentru performanțele în sporturi la școală, unde participa la jocuri de fotbal și atletism, pe lângă faptul că făcea parte din formația muzicală a școlii.

Însă, după ce a primit vaccinul, a început să acuze simptome precum o frecvență cardiacă rapidă, ceață cerebrală și dureri de nervi chinuitoare, printre alte simptome. A ajuns dependentă de un tub pentru hrănire pentru că nu putea să înghită și, în cele din urmă, a fost țintuită într-un scaun cu rotile și a avut nevoie de îngrijire permanentă. Sydney a fost diagnosticată cu tulburare neurologică, sindrom Tourette și sindrom de tahicardie ortostatică posturală (POTS) și a murit de embolie pulmonară, care poate fi direct atribuită bolilor declanșate de vaccin la vârsta de 14 ani.

Procesul intentat în numele ei susține că CDC a ignorat avertismentele că vaccinul era potențial nesigur. Mama ei a spus că, dacă ar fi știut despre aceste riscuri, nu ar fi acceptat niciodată ca fata ei să primească aceste vaccinuri.

Fată de 10 ani a murit la doar câteva luni după prima injecție cu Gardasil

Celălalt proces a fost intentat în numele Isabellei Zuggi, care a primit un singur vaccin Gardasil când avea doar 10 ani. La acea vreme, era o fată sănătoasă, nu avusese probleme majore de sănătate și îi plăcea să citească. La doar două săptămâni după ce a fost vaccinată, ea a început să aibă stări de letargie, dureri de corp, febră, dureri de stomac și dureri de cap și a fost diagnosticată cu o tulburare a anticorpilor împotriva glicoproteinei oligodendrocitară a mielinei (MOG), tulburare care afectează sistemul nervos central. Studiile au arătat că Gardasil este printre vaccinurile cel mai frecvent raportate ca fiind asociate cu această afecțiune specială.

Ea a murit câteva luni mai târziu de encefalită acută asociată cu MOG. Potrivit Children's Health Defense, în numeroase ocazii, cercetările au făcut legătura între encefalomielita acută diseminată și Gardasil.

Ca și mama lui Sydney, mama Isabellei a spus că nu i-ar fi permis niciodată fiicei ei să se vaccineze dacă ar fi știut la ce riscuri grave ar fi expusă.

„Nimeni nu mi-a spus că durerea și suferința pe care Izzy le-a îndurat înainte de a muri erau posibile [după vaccinare]. Dar sunt aici să vă spun că este posibil și este rușinos faptul că o mamă care și-a pierdut fiica trebuie să avertizeze oamenii cu privire la pericolele acestui vaccin, în timp ce compania care îl produce încearcă să ascundă aceste pericole.”

Monique Alarcon, un avocat care le reprezintă pe mame, a declarat: „Decesul ale acestor două fete frumoase subliniază gravitatea acuzațiilor împotriva Merck în aceste cazuri – compania a exagerat beneficiile Gardasil și a ignorat riscurile, inclusiv riscul de deces – totul pentru profitul companiei.”

Studiile privind efectele secundare ascunse ale Gardasil

În prezent, fetelor tinere li se administrează în mod obișnuit vaccinuri împotriva HPV, iar mamele lor sunt hărțuite și denigrate dacă refuză, în multe zone ale lumii. Ei susțin că, dacă le sunt administrate fetelor aceste vaccinuri înainte de a deveni active sexual, acestea le pot proteja împotriva a nouă dintre cele peste 200 de tulpini de HPV care există și pot fi transmise sexual.

Deși majoritatea infecțiilor cu HPV se vor vindeca de la sine, unele pot duce la dezvoltarea cancerului de col uterin, însă este de menționat faptul că studiile clinice ale Merck pentru vaccinul Gardasil nu au testat dacă acesta ar putea proteja împotriva cancerului. Cei care se opun acestor vaccinuri evidențiind riscurile susțin că vaccinul Gardasil a fost evaluat rapid prin procesul de aprobare din partea FDA, iar studiile au fost efectuate într-un mod prin care s-au ascuns efectele secundare și s-a exagerat eficacitatea acestuia.

Sunt atât de multe cazuri pe rol împotriva Merck legate de vaccinul lor riscant Gardasil, încât un complet judiciar a decis ca peste 31 dintre acestea să fie unificate într-un litigiu multidistrict într-o singură instanță pentru eficiență.