ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Al treilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud va ajunge în noaptea de marți spre miercuri în România cu o aeronavă C-17 Globemaster III, informează Ministerul Apărării Naționale. Este vorba de 45 de tone de echipament de protecție medicală, de la Seul la București.

Ministerul Apărării Naționale a solicitat Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei noi misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipamente de protecție medicală de la Seul la București.

Misiunea de zbor, ale cărei costuri sunt acoperite de Statele Unite în sprijinul Guvernului României, este executată cu o aeronavă C-17 Globemaster III.

Echipamentele constau în aproximativ 100.000 de combinezoane de protecție, care au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

Acesta este cel de-al treilea zbor solicitat de Ministerul Apărării Naționale cu aeronave C-17 Globemaster III, iar folosirea acestei capabilități, care este exploatată în comun de țări NATO și partenere, pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus, a fost o premieră în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic.

Distribuirea echipamentelor de protecție se va realiza cu transport IGSU și cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență și vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical și echipajelor aflate în teren.

Coordonarea zborului s-a realizat, din partea României, de Centrul Național Militar de Comandă al MApN.
 
Așa cum ActiveNews a anunțat zilele trecute,  un număr de 300.000 de măști FFP2 vor fi aduse joi din China de către Tarom, transportul urmând să fie făcut de o aeronavă Boeing 737-800 NG, cargo-ul însumând 4 tone.

Compania este la al doilea transport de acest gen și va mai efectua minim patru în cursul săptămânii viitoare.

Pentru a-și compensa pierderile provocate de criza coronavirusului, Tarom și-a reprofilat 4 avioane Boeing 737 și un Airbus A318 pentru transpoturi cargo.
 
Pe 3 aprilie, la București a mai sosit un transport cu echipamente medicale din China.