ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul Manuela Trifan a fost schimbată de la conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) la câteva zile după ce a dezvăluit erorile în raportările cazurilor de coronavirus, constând în numărarea testelor pozitive, ci nu a persoanelor efectiv infectate cu coronavirus, informează presa locală.

Potrivit publicației Obiectiv de Suceava, medicul Manuela Trifan a primit decizia de încetare a mandatului de interimat pe care îl avea la DSP.

„Am primit o hârtie din care reiese că de mâine trebuie să mă întorc la Iași. Aștept și ordinul de Ministru și mă voi conforma cu mare bucurie”, a menționat medicul Manuela Trifan, potrivit sursei citate.

După cum a relatat ActiveNews, șefa DSP Suceava, dr. Manuela Trifan, a confirmat, într-o declarație acordată publicației Monitorul de Suceava, că este posibil ca la începutul epidemiei cu coronavirus să se fi raportat numărul de teste cu rezultat pozitiv, ci nu numărul de persoane confirmate pozitiv.


Declarația a fost făcută în contextul în care în raportările aferente județului Suceava au apărut tot mai multe diferențe între cazurile raportate în total și numărul persoanelor vindecate sau decedate.

Șefa DSP a arătat că probleme sunt în verificarea datelor de la începutul epidemiei, când, se pare, „s-au raportat teste, nu persoane pozitive”.

„Sunt cazuri cu nume și prenume, dar fără CNP, fără adresă, nu le putem aloca nici unei unități administrativ teritoriale, pur și simplu nu știm de unde sunt”, a afirmat dr. Trifan, potrivit sursei citate.