ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În weekendul ce tocmai a avut loc, la Iași a avut loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova, eveniment la care au luat parte aproximativ 1400 de persoane, conform estimărilor portalului Doxologia.

La finalul evenimentului, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, le-a transmis un mesaj celor prezenți, un adevărat „program de țară” pentru anii ce urmează.

„În generația voastră nădăjduim să fie generația care să împlinească ceea ce noi nu suntem în stare să împlinim. Ce să împliniți voi și n-am împlinit noi? Să se nască mai mulți copii în această țară. Să se oprească valul plecărilor, din țară și de dincolo de Prut, pentru că valul acestor plecări este mai dăunător, mai aducător de rău pentru noi, mai mult decât cele două războaie mondiale pe care noi din plin, ca români, le-am trăit în veacul trecut. În cele din urmă, să faceți Moldova întreagă, s-o refaceți rotundă și s-o aduceți rotundă în România, ca să ne meargă și nouă, și vouă, mai bine. Nădăjduim că voi veți reuși să redați României un glas mai puternic, o voință mai puternică, o stare materială mai bună și o conștiință de sine mai demnă, comparativ cu ceea ce se întâmplă în generația noastră. Îl rog pe Dumnezeu să fiți urmași ai lui Hristos. Este cea mai bună investiție și cel mai bun câștig, pentru că aici câștigi o viață frumoasă, liberă, demnă, care merită a fi trăită, și dincolo dobândești și veșnicia”, a declarat ierarhul.

ITOM este la a doua ediție. La Iași au fost prezenți tineri din Moldova, Basarabia, Cernăuți sau Ialomița