ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Persoane necunoscute au vandalizat o biserică din lemn din orașul Tăuții Măgherăuș, județul Maramureș, și au scris cu vopsea albă mesaje jignitoare pe peretele exterior.

Reprezentanții IPJ Maramureș au declarat, marți, că se fac cercetări pentru identificarea autorilor și luarea măsurilor legale.

„Polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați că peretele exterior al unei biserici din oraș a fost distrus. Verificările efectuate au relevat că în noaptea de 2 spre 3 mai, persoane necunoscute au scris cu vopsea albă diferite mesaje pe peretele exterior al bisericii de lemn. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale”, au spus polițiștii.

Prejudiciul în acest caz a fost estimat la valoarea de 1500 de lei.
 
Mai mult ca sigur, preoții au pus slujba la boxe pentru a putea fi auzită de enoriașii care nu puteau participa la Sf. Liturghie din cauza interdicțiilor cauzate de starea de urgență.

Radu Oltean, caricaturist și falsificator al istoriei, devenit cunoscut după l-a jignit pe Tudor Gheorghe și care în urma gestului său a fost catalogat drept „om fain” de către siteul Pressone.ro, patronat de americanul Don Lothrop, a lăudat apucăturile vandale ale celor care au făcut acel gest.

„Una din cele mai arogante și nesimțite idei ale multor preoți ortodocși din România a fost împărțirea slujbelor din biserică cu toată lumea, prin boxele scoase afară. Să bage cu forța religie la păgânimea din orașe, mama lor de atei! O perioadă oamenii au îndurat. Nu dădea bine să te iei de Biserică că ți-era frică că te bate Dumnezeu. Sau Părintele, sau enoriașii mai cucernici”, a scris acesta.