ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții Sectorului social‑filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor au organizat o acțiune caritabilă la Centrul regional de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil din București.

Acțiunea face parte dintr‑un proiect intitulat „Winter support to transit refugees from Bucharest Regional Center for Refugees”.Acest proiect este implementat în parteneriat cu International Ortodox Christian Charity din Statele Unite ale Americii (IOCC), care este o organizație caritabilă înființată în anul 1991 de episcopii ortodocși din SUA și care desfășoară proiecte caritabile în mai multe zone defavorizate din lume.

Proiectul social își propune sprijinirea pe timpul iernii a 172 de persoane cazate la Centrulregional de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil din București prin oferirea de ajutoare constând în: hrană, medicamente, haine și încălțăminte de iarnă, materiale sanitare și produse de igienă. În cadrul centrului respectiv sunt cazați și 70 de copii. Majoritatea rezidenților provin din zone de conflict din Orientul Mijlociu (Siria și Irak).

În cadrul acțiunii de azi Arhiepiscopia Bucureștilor a oferit 75 de pachete cu cozonaci, fructe, dulciuri și sucuri familiilor refugiate cu copii.