ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medaliile unui campion atârnă pe peretele unui grajd din apropiere de București, care ține loc de casă unui băiat de 14 ani, campion național și internațional la karate.

Destinul nu a fost generos: tatăl l-a părăsit de mic, iar mama lui abia câștigă câteva sute de lei pe lună, deși muncește din greu. Alexandru a aflat însă că nu este singur. 200 de sportivi și prieteni ai copilului au participat la un concurs caritabil, ca să adune bani și să-l ajute să aibă o locuință decentă.

Aurul atârnă însă pe peretele unui grajd din Chiajna, transformat cu chiu cu vai în locuință. Mama campionului nu și-a permis să închirieze o casă adevărată, potrivit digi24.ro.

„Chiria e pe la vreo 5 milioane, de unde să plătesc? În jur de 7 milioane, atât este salariul meu și mai am 820 alocația lui Alexandru plus ce mai muncesc eu pe la o cucoană, strâng pet-uri”, afirmă Sanda Dumitru, mama lui Alex.

Alexandru a ales să transforme amărăciunea de acasă în performanță chiar de la primul concurs de karate.

„Erau emoțiile mari, fiind primul concurs și, neavând cine știe ce experiență, m-au îndrumat antrenorii de pe margine și am reușit să iau locul trei”, spune Alex, elev.

Alexandru și mama lui au însă șansa unui viitor bun, așa cum merită. Antrenoarea băiatului a găsit o fundație umanitară care a organizat un cros caritabil la București. Fiecare participant a donat cât a putut ca să facă viața mai ușoară familiei chinuite.

„Vrem să-i dăm avansul pentru o locuință. În jur de 5 mii de euro avem nevoie ca să facem un credit pentru o locuință”, spune Diana Enea Ciocîrlan, antrenoarea lui Alex.