ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La doar 15 de ani, Amalia Pop (FOTO sus), elevă în clasa a IX-a C la Liceul Sanitar din Bistrița, a trecut la cele veșnice, vestea venind ca un trăsnet peste familie, dar și peste profesori și colegii de școală și cei de handbal, relatează rasunetul.ro.  

„Vestea a venit ca un trăsnet peste familie, la Telciu, acolo unde a și trecut într-o stea fulgerător eleva, dar și peste profesori și colegii de școală și cei de handbal.
Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul în lumina veșniciei!
Condoleanțe familiei greu încercate din partea conducerii Liceului Sanitar din Bistrița, a colegilor din IX-a C și a profesorilor!” - a scris ziarul.

Stop cardio-respirator la 15 ani

„Amalia Pop, elevă la liceul sanitar, stop cardio-respirator la 15 ani! Nu se știe dacă era vaccinată anti-cvd sau nu. Și nici dacă liceele sanitare, la fel ca facultățile de medicină, au solicitat elevilor vreun certificat în acest sens. E foarte trist ce se întâmplă...
Dumnezeu s-o ierte!
 
P.S. Presa mincinoasă încearcă să acrediteze varianta sinuciderii, variantă pe care însă familia o contrazice.” - a scris, pe Facebook, un redutabil avertizor public.
 
Într-adevăr, presa ticăloasă (la ordinele cui?) a prezentat cazul drept sinucidere. Citiți o relatare:
 
„O nouă dramă cumplită în Țara Năsăudului!
O fată de 15 ani a murit după ce ar fi înghițit un pumn de medicamente din cauza unei depresii în dragoste. Amalia Pop era în clasa a IX-a la Liceul Sanitar din Bistrița.

 
Tatăl a dezmințit categoric:

"În memoria Amaliei! Pentru cine susține că s-a sinucis. Să știți că sunteți nedrepți față de ea! Ce s-a întâmplat de fapt a fost că ea a făcut stop cardiac. Și nu s-a sinucis din dragoste cum se spune pe rețelele de socializare. Sper ca această postare să spele toată nedreptarea care i s-a făcut", a transmis tatăl ei pentru InfoBistrița.

Tatăl fetei a mai spus că deține un certificat medico-legal și neagă zvonurile privind sinuciderea. De altfel, tânăra era cunoscută ca o fire veselă și sociabilă, fiind jucătoare în echipa de handbal.

Reamintim că poliția a  deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările exacte în care minora a decedat.


Adolescent de 16 ani a murit, la fotbal, după o criză cardiacă - SALVAREA și SMURD-ul l-au omorât cu zile

De asemenea, au ieșit la iveală noi informații despre cazul adolescentului de 16 ani, Chris Bugariu, din Timiș, care a murit în urma unei crize de inimă în timp ce juca fotbal – caz prezentat și de Active News.  

Potrivit stiripesurse.ro, copilul de 16 ani a murit cu zile după o serie de gafe ale celor de la Ambulanță, care au durat o oră și jumătate! Cazul s-a mușamalizat ca la carte, autoritățile mințind și punând că decesul pe seama energizantelor!

Iată firul întregii povești, obținut de știripesurse.ro în exclusivitate:

Tânărul juca fotbal cu prietenii, în comuna Biled, când i s-a făcut rău. Scenele s-au petrecut pe 26 februarie, însă informațiile complete au fost ascunse de ISU Banat și Ambulanță. Tânărul a picat la pământ în timpul meciului, așa că băietii cu care juca fotbal au sunat la 112. Era cunoscut ca fiind cardiac și fusese operat acum un an de zile!

Operatoarea 112 a decis cu de la sine putere că e vorba de o glumă a tinerilor, așa că a refuzat să trimită Ambulanța! După numai câteva minute, s-a sunat iar! A fost nevoie de un al doilea apel, făcut de un adult ca cei de la 112 să își facă milă și să trimită o Ambulanță. Târguielile în apeluri au durat 10 minute, prețioase în caz de infract! În total, s-a sunat la 112 de trei ori!

Prima ambulanță care a intervenit nici măcar nu avea medic

Cazul a fost luat în derâdere de serviciile de urgență din Timiș, care au considerat că e OK să trimită la fața locului o ambulanță fără medic. Manevrele de resuscitare nu au fost de ajutor, ba mai mult, cei de la Ambulanță s-au coordonat atât de prost cu SMURD, încât la fața locului au fost trimise două ambulanțe. Prima a ajuns la zece nici minute după primul apel.

În Dispeceratul ISU TIMIȘ s-au primit 3 apeluri prin SNUAU 112, la orele: 16:28, 16:31, 16:36. La 16: 34 a ajuns la fața locului o Ambulanță SAJ Biled, fără medic, deși era vorba de un copil cu criză cardiacă, ce fusese operat!  Echipajul SMURD cu medic a ajuns abia la 16:51, adică la 25 de minute după alerta inițială, fiind trimis de la Timișoara. După încă o oră și jumătate, adică la 18, pentru copilul care făcuse infarct a fost trimis un elicopter SMURD, care l-a dus la Timișoara unde a și murit, cu zile, grație lentorii celor de la 112!

Moartea a fost prezentată ca fiind cauzată de energizante!

După ce elevul de 16 ani a murit cu zile, ca să acopere deficiențele legate de intervenție, cazul a fost ambalat în o problemă modernă! Mai mulți martori cu identitate necunoscută au declarat în presă cum că băiatul ar fi băut energizante pe terenul de fotbal.
 
Practic, s-a încercat inducerea ideii că tânărul ar fi murit din cauza consumului de energizante și nu din cauza ataculul la inimă și a bâlbelor celor de la Ambulanță și SMURD.
 
Un lucru e cert, adevărul nu a putut fi acoperit, el fiind vorbit la înmormântarea tânărului de 16 ani de către cei prezenți, care acuză că tânărul ar fi avut șanse la viață dacă intervenția nu dura două ore!

Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească!